Placeholder Image

Drømmer du om en hage full av bugnende blomster og vakre farger, men så er du usikker på hva som vil trives i din hage? Kanskje har du lyst på et lettstelt uterom, men så mister du motet når du ser ut på gjengrodde busker og trær? Eller har du lyst på en skjermet sone hvor du kan slappe av uten innsyn, men så ser du ut på en stor åpen gressplen og aner ikke hvor du skal begynne?

Da kan vi hjelpe deg. Vi har et innholdsrikt, digitalt kursbibliotek som passer både for deg som er helt nybegynner, og for deg som har hatt hage en stund, men som ønsker å lære mer. 

Scroll deg nedover på denne siden og finn det kurset som passer for deg.

Placeholder Image
Placeholder Image

Hobbygartnerskolens Intensivkurs

Dette er et fem ukers intensivt hagekurs for deg som ønsker å lære om hage generelt, og som ønsker å få mer ut av hagen din enn du gjør i dag. 

Kurset er et "must" for deg som er nybegynner, og som har lyst å unngå de klassiske nybegynnerfeilene. Det er også for deg som har hatt hage en stund, men som synes det er vanskelig å skape en helhetlig hage som blomstrer fra tidlig vår til sen høst, og som hele familien har lyst å bruke. 

Les mer om Intensivkurset her

Kurs i hageplanlegging

Drømmer du om å skape en vakker hage, med gode og funksjonelle rom, som innbyr til hyggelig samvær med venner og familie, og som blomstrer fra tidlig vår til sen høst? Men så mangler du en helhetlig, gjennomførbar plan og du aner ikke hvor du skal begynne?

Sammen med arkitekt Nina Klungsøyr fra Fin strek og anleggsgartner Henriette Solum Pettersen har vi laget et kurs som tar deg fra hagedrøm til hageplan på fire direktesendte kurskvelder. 

Oppstart: tirsdag 31. mars, kl. 20.00

Les mer om hageplanleggingskurset her
Placeholder Image

"Må ærlig innrømme at det skulle én setning til for å knekke koden; Å flytte fokus fra blomstene over til rom og helhet. Genialt!"

Marianne Djuvik, kursdeltager

Å skape en hage er en prosess. En prosess hvor kunnskap og erfaring går hånd i hånd, og hvor du stegvis jobber deg mot den hagen du drømmer om.

Underveis i denne prosessen dukker det gjerne opp en rekke spørsmål. I vår medlemsportal får du faglige svar, slik at du går fra å være en litt usikker amatør til å bli en trygg og god hobbygartner!

Vår medlemsportal består blant annet av:

  • Månedlig spørretime med faglært gartner
  • Ukentlige inspirasjonsmailer
  • Eget arbeidshefte med tips til månedlige gjøremål
  • Innholdsrik kursportal med blant annet Hobbygartnerskolens Grunnkurs, Hagekalender og temabaserte minikurs
Les mer om vårt medlemskap her
Placeholder Image
Placeholder Image

"Hobbygartnerskolen har gjort at eg har gått fra å være ein litt usikker amatør i hagen, til å bli ein trygg og god hobbygartner."

Marianne H. Vik, kursdeltager

I tillegg til Intensivkurset, Grunnkurset og Medlemsportalen, har vi en rekke temabaserte minikurs. Disse passer for deg som har kommet godt i gang med egen hage, og som kun trenger påfyll av kunnskap omkring et konkret tema. 

For øyeblikket har vi følgende temakurs: 

  • Den Lille Beskjæringsskolen
  • Den Lille Kompostskolen
  • Den Lille Såskolen
  • Den Lille Planteformeringsskolen
  • Den Lille Krukkeskolen

De temabaserte kursene kan enten tas enkeltvis eller som en del av vår medlemsportal. Velg det som passer deg best. 

Placeholder Image
Placeholder Image

Den Lille Beskjæringsskolen

Har du noen gang vært usikker på når du skal beskjære busker og trær i hagen din? Og hvordan de skal beskjæres? Ikke minst om de skal beskjæres i det hele tatt? I Den Lille Beskjæringsskolen lærer du ikke bare hvorfor du bør beskjære regelmessig, men også hva du bør unngå, slik at du oppnår det du ønsker, nemlig vakre busker og trær.

Dette kurset kan tas separat, eller som en del av medlemsportalen.

Les mer om Den Lille Beskjæringsskolen her

Den Lille Krukkeskolen

Å fylle hagen sin med fargerike krukker er en enkel måte å skape en vakker hage på. I Den Lille Krukkeskolen lærer du hvordan du planlegger, planter, steller og vedlikeholder vakre og frodige krukker.

Dette kurset kan tas separat, eller som en del av medlemsportalen.

Les mer om Den Lille Krukkeskolen her

Den Lille Kompostskolen

Å kompostere eget hageavfall er en super måte å forbedre jorden på og tilføre næring i egen hage. I dette kurset lærer du grunnprinsippene i kompostering, hvordan de ulike metodene fungerer, samt hvordan du avdekker og løser enkle problemområder.

Dette kurset kan tas separat, eller som en del av medlemsportalen.

Les mer om Den Lille Kompostskolen her
Placeholder Image

Den Lille Såskolen

Å så sine egne planter er en rimelig måte å fylle hagen med nye planter på. I Den Lille Såskolen lærer du hvordan du sår ulike frø og hvordan du driver småplantene frem, slik at du fyller hagen med vakre og frodige planter.

Dette kurset kan tas separat, eller som en del av medlemsportalen.

Les mer om Den Lille Såskolen her
Placeholder Image

Den Lille Planteformeringsskolen

Å dyrke frem sine egne planter er en morsom og billig måte å fylle hagen sin med planter på. I Den Lille Planteformeringsskolen lærer du hvordan du ved hjelp av flere ulike teknikker kan fylle hagen med friske og frodige planter på en rimelig måte.

Dette kurset kan tas separat, eller som en del av medlemsportalen.

Les mer om Den Lille Plantformeringsskolen her
Placeholder Image

Hvorfor er vår kursportal annerledes? Fordi vi setter naturen først. Hos oss lærer du det grunnleggende om jorda, om plantene, og om det uendelig viktige samspillet med alle hagens medhjelpere.

Og når vi setter naturen først, da blir det hele så logisk. Da blir det enklere å forstå hvorfor plantene ikke blomstrer så rikt som du ønsker, eller at avlingen i kjøkkenhagen ikke ble så stor som du trodde.

Det er denne måten å lære hage på som gjør at våre kursdeltagere blir trygge hobbygartnere på en brøkdel av den tiden andre hageeiere bruker, fordi de forstår sammenhengene og vet hva som skal til for å skape den hagen de drømmer om!

Placeholder Image
Placeholder Image

“Jeg har fått en ny og dypere hageglede etter at jeg fant dere.”

Tone Thorstensen, kursdeltager

Spørsmål og svar om hagekursene