Lær å lage egne planter

Å dyrke frem sine egne planter er en morsom og billig måte å fylle hagen sin med planter på. I Den Lille Planteformeringsskolen lærer du hvordan du ved hjelp av flere ulike teknikker kan fylle hagen med friske og frodige planter på en rimelig måte.

Vårtilbud, kr 295,- (ord. pris kr 590,-)

Synes du formering av planter er vanskelig?

Kanskje har du prøvd deg litt frem på egenhånd, men opplever at stiklingene ikke setter røtter og frøene enten råtner eller tørker ut før de små plantene ser dagens lys.

Det var sånn jeg også hadde det da jeg fikk meg hage første gang. For etter å ha startet med det jeg kaller «håndvesken min», dvs. en 10-pakning med stemorsblomster, fikk jeg helt dilla på blomster. Jeg skulle ha alle typer og alle fargevariasjonene innen hver type. 

Jeg forstod raskt at dette kom til å bli dyrt, så jeg måtte begynne å så frem plantene selv. Det første året sådde jeg tomater og ringblomster, reddiker og akeleier. Og det gikk riktig så fint. Men lite visste jeg da at jeg hadde valgt noen av de mest velvillige plantene å så frem fra frø.

For sesongen etter var det ikke fullt så enkelt. Noen av plantene lyktes jeg med, andre glimret med sitt fravær. Og i årene som fulgte opplevde jeg det samme. Jeg har ikke tall på alle de plantene jeg har forsøkt å dyrke frem fra frø, uten å se snurten av en spire.

Så en ting var sikkert; Jeg trengte mer kunnskap!

Siden den gang har jeg lest utallige bøker, tatt kurs, jobbet på hagesenter og prøvd meg frem igjen. Og det var da jeg begynte å sette plantene først, at jeg begynte å få gode resultater igjen. For så fort jeg tilpasser meg plantenes krav til vekstvilkår, blir det hele både logisk og mye enklere. 

Nå har jeg oppsummert min erfaring og kunnskap over fire leksjoner i Den Lille Planteformeringsskolen, slik at du skal slippe å bruke flere år for å lære det samme.

I dette kurset tar jeg deg steg for steg fra hvorfor du bør lære deg de ulike metodene for planteformering, hvordan du gjør det, i tillegg til at jeg lærer deg grunnprinsippene for gode vekstvilkår når du skal drive frem dine egne planter.

Hvis dette høres ut som noe for deg, kan du lese mer om kurset nedover på siden. Håper vi ses på innsiden av kursportalen.

Hilsen Hanne
Hobbygartnerskolen

 

"Hobbygartnerskolen har gjort at eg har gått fra å være ein litt usikker amatør i hagen, til å bli ein trygg og god hobbygartner."

Marianne H. Vik

Dette lærer du i kurset:

Leksjon 1 - Formering av planter

I denne leksjonen lærer du hvorfor du bør formere planter i egen hage, slik at du skaper en frodig hage uten å bruke masse penger. Du lærer også de to grunnleggende måtene å formere plantene på og hva som er hovedforskjellen mellom dem, slik at du kan ta bevisste valg om hvilke planter du ønsker å fylle hagen din med.

Leksjon 2 - Vegetativ formering

I denne leksjonen lærer du hvilke fem ulike vegetative formeringsmåter du kan bruke når du skal fylle hagen din med planter på en rimelig måte. Du lærer også hva som er forskjellen mellom de ulike måtene og hvilke fallgruver du skal unngå.

Leksjon 3 - Generativ formering

I denne leksjonen lærer du stegvis hvordan du sår ulike typer frø, slik at du unngår de klassiske fallgruvene og lykkes med å drive fram sterke og frodige småplanter. Du lærer forskjellen på lys- og mørkespirende frø, hvordan du sår frø med ulik størrelse, samt hva som menes når frøene er F-merket, slik at du er trygg på resultatet av såprosessen.

Leksjon 4 - Vekstvilkår

I denne leksjonen lærer du om de grunnleggende vekstfaktorene, slik at du skal lykkes med å drive frem sterke og frodige planter fra frø, stiklinger eller andre av formeringsmetodene. Du lærer også hva som menes med vekstlys og hvorfor både lys og temperatur er viktig for å lykkes med fremdrivningen av egne planter.

"Hanne forklarer så enkelt og logisk at det er en fryd å høre på. Veldig inspirerende!"

Grete Nergaard, kursdeltager

Oppgaver til leksjonene

Sammen med leksjonene finner du oppgaver som du kan laste ned eller printe ut, og ta med ut i hagen. På den måten blir det enkelt å ta kunnskapen fra leksjonene direkte i bruk ute i hagen. 

I tillegg finner du ved enkelte av leksjonene nedlastbart støttemateriell som hjelper deg å gå fra å være usikker til å bli trygg på planteformering. 

Hemmeligheten bak planteformering

Mange synes det er vanskelig å drive frem nye planter, og engster seg for å gjøre noe feil. Men det er ikke så mye som kan gå galt, det er bare et par ting du bør kunne for at det hele både blir logisk og enkelt. Med denne kunnskapen vil du snart oppleve mestring, og vil fylle hagen din med planter du har drevet frem selv.

Hvordan fungerer kurset?

Den Lille Planteformeringsskolen er et digitalt hagekurs. Alle leksjonene ligger tilgjengelig inne i den kursplattformen vi bruker som heter "Kajabi". 

Når du melder deg på kurset får du en e-post med link til innlogging. Her bruker du den e-postadressen og det passordet du oppga ved påmelding.

Det eneste du trenger for å se leksjonene er en digital enhet (PC, nettbrett, telefon) og et wifi (evt. 4G-linje). Oppgavene og støttearkene kan du enten printe ut eller laste ned på din digitale enhet.

Du har tilgang til kurset i et år, og du kan se leksjonene og gjøre oppgavene akkurat når det passer deg. 

Meld deg på i dag!

"Det er et lærerikt og lettfattelig kurs, og jeg liker at jeg kan gå tilbake på emner og se gjennom videoene på nytt"

Ann Kjerstin Dybvik, kursdeltager

Dette passer for deg som:

  • ... har lyst å drive frem egne planter, enten det er fra frø, stiklinger eller en av de andre måtene.
  • ... har forsøkt å drive frem planter uten å lykkes, og har lyst å unngå de klassiske fallgruvene
  • ... har lyst på grunnleggende kunnskap om planteformering, slik at du kan spare penger på å drive frem plantene selv
  • ... har lyst å skape en frodig hage med sterke planter som har fått en "god start" på hagelivet.

Dette passer ikke for deg som:

  • ... mener du kan nok om planteformering og ikke ønsker å lære noe nytt
  • ... synes alt som har med formering av planter å gjøre er tidkrevende og kjedelig.
  • ... synes det høres overveldende og detaljert ut.
  • ... ikke er opptatt av å lære hvordan du kan få mer ut av hagen din ved å lære hvordan du kan driver frem dine egne planter.

"Jeg har fått en ny og dypere hageglede etter at jeg fant dere"

Tone Thorstensen, kursdeltager

Om oss

Grunnleggerne av Hobbygartnerskolen er Hanne og Erling Slyngstad-Hægeland. I tillegg til å grave i egen hage og fordype seg i det hun kommer over av hagefaglige kilder, har Hanne to års erfaring fra Randesund Hagesenter i Kristiansand. Erling har 30 års fartstid som fotojournalist, blant annet 15 år i Dagbladet. Sammen driver de nettbutikken "Fruen fra Haven" og onlinekursene som går under navnet "Hobbygartnerskolen".

"Hagekurset til Hobbygartnerskolen har blitt mitt nye oppslagsverk når jeg trenger tips og råd"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

Bli trygg på formering av planter med Hobbygartnerskolens eget onlinekurs!

Ordinær pris på kurset er kr 590,- men med vårtilbudet får du 50% rabatt på "Den Lille Planteformeringsskolen". Du har et års tilgang på innholdet i kursportalen og kan se leksjonen så ofte du ønsker.

kr 295,-

(Ord. pris kr 590,-)

  • Fire leksjoner med mer enn en  hel times innhold.
  • Nedlastbare oppgaver tilpasset leksjonene, slik at du kan ta kunnskapen i bruk i din egen hage og lage ditt eget oppgavehefte.
  • Tilgang til kursportalen i et helt år, så du kan se videoene så mange ganger du vil. 

Det er ingen bindingstid og du har 14 dagers angrefrist etter Angrefristloven.

MELD DEG PÅ I DAG!

Kontakt oss

Er det noe du lurer på? Send oss en e-post, så svarer vi så fort vi kan!