VELKOMMEN TIL VÅR

hageblogg!

Tulipaner fra Amsterdam

Apr 19, 2015

Tulipaner fra Amsterdam og Oskar fra Bjørneboe. En herlig kombinasjon. Foto: Mai Linn Tronstad 

"Jeg skal bare.." Har du hørt det før? I dette tilfellet var det noe jeg ropte heseblesende til min mann, da vi småløp fra en gate til en annen. På Schiphol flyplass. I Amsterdam. Grunnen til at vi løp var naturligvis fordi vi skulle rekke et fly, og det flyet vi hadde ankommet med var både forsinket og i en annen "hub" enn den vi skulle reise videre fra.

Men, som den hagenerden jeg er, kunne jeg ikke reise fra denne flyplassen uten å kjøpe løk. Tulipanløk. Så jeg lå et halvt hestehode foran ham og ropte "skal bare..." i det vi nærmet oss blomsterbutikken. Naturligvis til min manns store frustrasjon... Men jeg rakk det. Og husker at jeg observerte ved bagasjebåndet i ankomsthallen på Kjevik, at alle de andre hadde taxfreeposer. Jeg, derimot, hadde tulipanposer fra Amsterdam.

Da våren kom fikk pipa imidlertid en helt annen lyd. Da de sakte men sikkert steg til værs. Vakre både som knopper og da de sprang ut i de herligste farger. Tulipanene fra Amsterdam.

Tulipanene rammer drivhuset vakkert inn om våren. Foto: Mai Linn Tronstad


Tulipaner og Løytnantshjerte er veldig vakre sammen. Foto: Hanne Slyngstad-Hægeland

Foto: Mai Linn Tronstad og Hanne Slyngstad-Hægeland
Tekst: Hanne Slyngstad-Hægeland

Firkløveret

Vi som står bak Hobbygartnerskolen er:

  • Hanne Slyngstad-Hægeland, gründer, forfatter og hageentusiast
  • Erling Slyngstad-Hægeland, fotograf
  • Henriette Solum Pettersen, gartner
  • Nina Klungsøyr, arkitekt, fargerådgiver og hageplanlegger i Fin Strek AS

Sammen brenner vi for å hjelpe usikre hageeiere til å bli trygge hobbygartnere, som mestrer å skape sine egne miljøvennlige drømmehager, til glede både for seg, sin familie, og vårt livsviktige økosystem.