VELKOMMEN TIL VÅR

hageblogg!

dyrk dine egne spirer

Dyrk dine egne spirer

Nov 11, 2022

Å dyrke frem spirer til bruk i matlagingen er ikke bare enkelt, men også veldig gøy. Det har de senere årene kommet et stort utvalg spirefrø å velge fra, så her er det bare å smake seg frem. 

Og det er en veldig enkel prosess, enten du bruker et sånt spireglass som jeg har kjøpt meg, eller du bruker et helt vanlig syltetøyglass med lokk.  

 Finn frem et spireglass eller tomt syltetøyglass (Foto: Erling Slyngstad-Hægeland)

 Fyll på med de frøene du ønsker å dyrke frem (Foto: Erling Slyngstad-Hægeland)

Fyll på med vann, skru på lokket, og la det stå i romtemperatur over natten (Foto: Erling Slyngstad-Hægeland) 

Hell av vannet og skyll spirene to ganger daglig, for eksempel morgen og kveld, frem til spirene er store nok til å spises (Foto: Erling Slyngstad-Hægeland)

La vannet renne av mellom hver skylling. Hvis du bruker et syltetøyglass kan du bruke et kjøkkenhåndkle eller lignende til å sile av vannet (Foto: Erling Slyngstad-Hægeland). 

Når spirene har blitt spiseklare kan du ha dem over på et rent glass som du setter i kjøleskapet, mens du starter på en ny runde spirer i spireglasset. 

Lykke til, og dyrk hagegleden!

Hilsen Hanne
Hobbygartnerskolen

Hobbygartnerskolens Hagekalender

Synes du det er vanskelig å holde oversikten over alt som skal gjøres i hagen? Kanskje er du usikker på hvordan oppgavene skal utføres, og hvordan du spiller best på lag med naturen i hagen din? Da skal du sjekke ut vår digitale hagekalender hvor du får hjelp til å holde oversikten og kunnskap til å stelle hagen gjennom hele året. Klikk på linken eller bildet under for å lese mer og melde deg på. 

Pris for medlemskap i vår digitale hagekalender er kr 99,- per måned eller 990,- per år. Men om dette ikke er noe for deg vil du kanskje ha glede av vår gratiskalender? Klikk her og få gratiskalenderen tilsendt på mail.

Firkløveret

Vi som står bak Hobbygartnerskolen er:

  • Hanne Slyngstad-Hægeland, gründer, forfatter og hageentusiast
  • Erling Slyngstad-Hægeland, fotograf
  • Henriette Solum Pettersen, gartner
  • Nina Klungsøyr, arkitekt, fargerådgiver og hageplanlegger i Fin Strek AS

Sammen brenner vi for å hjelpe usikre hageeiere til å bli trygge hobbygartnere, som mestrer å skape sine egne miljøvennlige drømmehager, til glede både for seg, sin familie, og vårt livsviktige økosystem.