Placeholder Image

ALT DU TRENGER SAMLET PÅ ETT STED

Lær hvordan du steller og utvikler hagen din, slik at du skaper en hage hele familien ønsker å bruke. 

Med Hobbygartnerskolens Hageunivers får du hjelp til å skape den hagen du og familien drømmer om, på naturens premisser, med de ressursene du har tilgjengelig,  og utfra din hages rammebetingelser – alt samlet på ett sted!

Få 3 måneders medlemskap til prisen av 2!
Placeholder Image

I Hobbygartnerskolens Hageunivers vil du lære:

-1-

Grunnleggende kunnskap om hage og hagehold 

Gjennom vårt innholdsrike kursbibliotek, spørretimer med gartner og arkitekt, samt hagekalender med arbeidsbøker og live-leksjoner, vil du hver måned fylle på med den kunnskapen du trenger for å skape og vedlikeholde din egen drømmehage.

-2-

Hvordan du skaper den hagen du drømmer om

Alle hager og hageeiere er unike, men prosessen for å skape og stelle drømmehagen er lik. Derfor har vi lagt opp vår kurs- og medlemsportal på en måte som gir deg et rammeverk du kan jobbe etter, samtidig som du får faglige råd fra gartner og arkitekt underveis i prosessen.

-3-

Hvordan du fordeler oppgavene utover året

Enten du skal anlegge nye prosjekter eller stelle en allerede etablert hage, får du hjelp til å fordele oppgavene utover året, slik at du unngår å komme på etterskudd. Gjennom temakurs, arbeidsbøker, live-leksjoner og samdyrkingsvideoer lærer du ikke bare hva du skal gjøre når, men også hvordan oppgavene skal utføres.

Placeholder Image
Placeholder Image

Alt på ett sted! 

Hage handler om så mye. Det handler om planter og hagestell, stil og design, form og farge, insekter og mikroorganismer. 

Dette har vi tatt på alvor og gir deg et helhetlig hagekonsept som består av et innholdsrikt kursbibliotek, kombinert med dyktige, inspirerende fagfolk, og et aktivt miljø av herlige hageeiere som alle har lyst å utvikle hagene sine.

Her får du en kombinert pakke av forhåndsinnspilte kurs, live oppfølging, ukentlig dyrkingsinspirasjon og månedlige arbeidsbøker. Alt dette fordi vi ønsker å hjelpe deg til å bli tryggere i egen hage.

Med andre ord - her får du alt du trenger samlet på ett sted.

Høres dette perfekt ut for deg? Klikk på knappen under og benytt deg av tilbudet i dag!

Ja, dette høres perfekt ut for meg!

Med dette medlemskapet vil du:

 • ... lære hvordan du skaper en vakker og funksjonell hage du er stolt av og som hele familien har lyst å bruke.
 • ... lære grunnleggende hage- og plantekunnskap, slik at du blir en tryggere hobbygartner.
 • ... lære hvordan du fordeler hagens oppgaver utover sesongen, slik at du reduserer stress og får økt glede av de ulike oppgavene.
 • ... få inspirasjon til å lage gode og praktiske rutiner for hagens gjøremål, slik at du unngår å komme på etterskudd.
 • ... få inspirasjon til å få mer ut av hagen din enn du kanskje gjør i dag.
 • ... lære hvordan du dyrker frem planter til bed, krukker og kjøkkenhage, samt hvordan du steller dem gjennom sesongen.
 • ... få hjelp av fagfolk når du står fast, slik at du opplever økt kunnskap og får fullført dine prosjekter.
Dette er akkurat det jeg trenger!
Placeholder Image

Se for deg hagen et år fra nå ...

Se for deg hagen et år fra nå. Du er ikke i mål med alle dine prosjekter, men hagen begynner å ta form. 

Du har blitt trygg på beskjæring av busker og trær, plenen har fått en overhaling, og kjøkkenhagen er etablert. 

Du har begynt å planlegge den nye uteplassen og plante-ønskelisten begynner å fylle seg opp. Og du starter planleggingen av en ny sesong med iver og økt selvtillit fordi du nå vet hva du skal gjøre og hvor du skal fortsette. 

Kunne du tenke deg å ha det sånn? Meld deg på vår innholdsrike kurs- og medlemsportal og ta hagedrømmen din på alvor! Fyll på med kunnskap slik at du lærer hvordan du blir en tryggere hobbygartner som mestrer å skape den hagen du drømmer om å dele med venner og familie!

JA, SÅNN VIL JEG OGSÅ HA DET!

 

 

Her er noe av det tidligere kursdeltagere har sagt:

Grete Nergaard

"Hanne forklarer så enkelt og logisk at det er en fryd å høre på. Veldig inspirerende!"

Karin Alvar

"Jeg er blitt kjent med et helhetssyn på hage som tar med alt fra mikroorganismer i jorda og hvordan få sunne planter til bruk av farger for å skape en helhet og harmoni i hagen. Jeg visste ikke at jeg hadde savnet dette før jeg fant det."

Placeholder Image

Dette er inkludert

 

#1: Kursbibliotek

Innholdsrikt kursbibliotek med Hobbygartnerskolens Intensivkurs, grunnkurs i hageplanlegging, samt en rekke temabaserte minikurs.

#2: Hagekalender

Månedlig arbeidsbok og live-leksjoner med beskrivelse av hva du kan gjøre når og hvordan du skal utføre de ulike oppgavene i hagen din, samt ukentlig samdyrking som hjelper deg å dyrke frem planter til hagen. 

#3: Spørretimer

Månedlige spørretimer med gartner og arkitekt slik at du får faglige svar på dine spørsmål.

Ja, dette vil jeg være med på!

Hei, Hanne her ...

Da jeg fikk meg hage for første gang følte jeg at alt var litt overveldende, og jeg visste ikke hvor jeg skulle starte.

Jeg syntes det var vanskelig å holde oversikten over hva jeg skulle gjøre når, hvordan jeg skulle skape hyggelige soner, og jeg visste ikke hvem jeg skulle spørre for å få gode faglige svar. 

Da jeg lærte å se på hagen fra plantenes ståsted, endret alt seg og det hele ble plutselig mye mer logisk. Og da jeg forstod hvordan jeg ved å ramme soner inn med planter både fikk plass til plantene og oss som bor her, da falt brikkene på plass.

Disse brikkene er nå tilgjengelige for deg inne i vår medlemsportal; Hobbygartnerskolens Hageunivers. Håper vi ses på innsiden!

Placeholder Image
Placeholder Image

Bli med på innsiden av medlemskapet

Intensivkurset

Vårt innholdsrike kursbibliotek starter med vårt "signaturkurs" Hobbygartnerskolens Intensivkurs, som gjennom seks moduler hjelper deg å skape en helhetlig hage.

Hageplanen

Etter at du har sett gjennom Intensivkurset, anbefaler vi at du begynner på din egen hageplan. Vi har derfor laget en egen modul om hageplanlegging hvor du finner vårt Grunnkurs i hageplanlegging, en rekke supplerende videoer om hageplanlegging, samt en videoserie som viser utviklingen av Hannes hage.

Hagebiblioteket

Parallelt med at du planlegger drømmehagen, må den hagen du har i dag stelles. Derfor har vi laget en rekke temabaserte minikurs som du finner i modulen vi har kalt "Hagebiblioteket". Her finner du Jordkurset, Dyrkingskurset, Beskjæringskurset, Drivhuskurset og Krukkekurset, for å nevne noen av dem. 

Hagekalenderen

I tillegg til å lære hva du skal gjøre i temakursene, har vi laget en egen hagekalender hvor vi gjennom månedlige arbeidsbøker og live-leksjoner hjelper deg å fordele hageoppgavene utover året. I denne modulen finner du også de ukentlige statusoppdateringene fra samdyrkingen.

Hagehjelpen

Og når du har kommet i gang i egen hage, kan det være at det dukker opp spørsmål. Da kan du stille spørsmål enten i spørretimene med gartner og arkitekt, eller du kan bruke vår lukkede FB-gruppe. Det er også her du finner informasjon om 1:1-rådgivning, dersom du har behov for det.

Sjekklister og nyttige linker

I tillegg har vi samlet alle våre nyttigste sjekklister, samt link til viktige aktører på ett sted, sånn at det er lett for deg å finne frem.

Dette er summen av alt som ligger i vår medlemsportal, Hobbygartnerskolens Hageunivers, og som er bakgrunnen for at du finner "alt på ett sted" hos oss.

Ja, dette høres perfekt ut for meg!

Hvorfor spørretimer?

Da vi begynte med digitale hagekurs tilbake i 2017, opplevde vi at kursdeltagerne ønsket seg mer. De ønsket både å lære mer om hage og hagehold, og ikke minst - de ønsket seg et sted de kunne få svar fra fagfolk. Med det så spørretimene dagens lys!

Se hvordan spørretimen med gartner hjalp Anne Therese:

 

Se hvordan spørretimen med arkitekt hjalp Anne Mette

«Etter råd fra dere flyttet vi drivhuset lenger mot øst, og det ble dermed god plass til pallekarmene på sørvestsiden. Første året med drivhus ble en skikkelig opptur! Kjempekjekt å dyrke sine egne grønnsaker både i og utenfor drivhuset! Med hjelp av dere har jeg laget meg en hageplan, og takket være den er jeg nå i mål med første delprosjekt som var drivhuset og kjøkkenhagen. Jeg er så fornøyd med alt jeg har lært av dere så langt. Tusen, tusen takk! Jeg gleder meg til fortsettelsen
Anne Mette Eide, kursdeltager.

Har du lyst å oppleve det samme? Klikk på knappen under og meld deg på!

Ja, det er akkurat dette jeg trenger!

Her er noe av det tidligere kursdeltagere har sagt:

Benedikte Iversen Neset

"Dere er så utrolig grundige og flinke å forklare. Tusen takk for hjelp, veldig lærerikt!"

Ann Kjerstin Dybvik

"Det er et lærerikt og lettfattelig kurs, og jeg liker at jeg kan gå tilbake på emner og se gjennom videoene på nytt"

Se et utvalg av vårt innholdsrike kursbibliotek:

Som medlem av Hobbygartnerskolens Hageunivers får du tilgang til vårt store bibliotek av ulike temakurs:

 • Dyrkingskurset: Lær hvordan du dyrker frem sunne, friske og frodige planter til blomsterbed og kjøkkenhage, slik at du fyller hagen med de plantene du selv ønsker. 
 • Jordkurset: Lær hva som menes med god jord, hvorfor dette skaper en sunn hage, og hvordan du lager den gode jorden selv.
 • Beskjæringskurset: Lær hvordan du beskjærer ulike busker og trær, sånn at du former hagen din på en vakker og naturlig måte. 
 • Grunnkurs i hageplanlegging: Lær hvordan du kombinerer idéer og drømmer med hagens rammebetingelser, slik at du tar det første steget mot den hagen du virkelig ønsker deg! 
 • Drivhuskurset: Lær hvordan du velger rett drivhus for din hage, og hvordan du innreder og steller det enten du bruker det til dyrking eller oppholdsrom.
 • Kompostkurset: Lær grunnprinsippene i kompostering, slik at du skaper god, næringsrik jord av eget hage- og matavfall. 
 • Krukkekurset: Lær hvordan du planter og steller krukker, slik at de holder seg frodige og vakre hele sesongen. 
 • Samplantingskurset: Lær hvordan du planlegger bed eller krukker med planter som forsterker hverandre og som overlapper i blomstringstid. 
 • Plenkurset: Lær hvordan du skaper en grønn og flott plen som holder seg fin hele sesongen. 

Dette er noen av de kursene du har tilgang til og kan se så mange ganger du vil så lenge du har et aktivt medlemskap.

Ja, disse kursene trenger jeg!

Grunnleggende kunnskap - bokstavelig talt

Hemmeligheten til en vakker hage, frodige blomsterbed, og bugnende kjøkkenhage ligger rett foran nesen på oss, eller skal vi heller si under føttene.

For det er dette yrende livet av mikroorganismer som, i samarbeid med plantene, holder produksjonen av næringsstoffer i gang. Og det er dette samarbeidet du lærer om i vårt splitter nye Jordkurs. 

Hensikten med dette kurset er å gjøre deg selvforsynt med jord, enten du skal bruke den i kjøkkenhagen, blomsterbed, krukker eller til øvrig beplantning.

Og når du først har knekt koden og sett hvilke resultater du får over bakken når du begynner å jobbe med mikrolivet nede i jorda, at du sparer tusenvis av kroner ved at du slipper å bruke penger på jordsekker av dårlig kvalitet.

Lurer du på om dette kurset er noe for deg? Eller tenker du at du finner alt dette på Google? Se selv hva Elisabeth Solberg meldte tilbake om etter den første kurskvelden:

"Litt hage-nerding i kveldinga 👩‍🌾" stod det, og jeg spurte om hun likte den første leksjonen. Og se hva hun svarte:

"Så absolutt! 🤓 Er så glad vi fant dere via fantastiske Dyrkingspodden! 😀🫶 Onsdager kl. 20 er plotta inn i kalenderen framover, og tiden med forvirrende googling er herved forbi! 😮‍💨"

Har du lyst til å oppleve det samme?

Det kan du, for hele kurset ligger nå tilgjengelig inne i vår medlemsportal "Hobbygartnerskolens Hageunivers". 

Klikk her og meld deg på i dag!

Få hjelp til å holde oversikten over hagens oppgaver!

I Hobbygartnerskolen deler vi kalenderåret inn i minisesonger, fordi hagene våre kan ikke kalenderen. De leser lyset og temperaturen, derfor er det ikke alltid de samme oppgavene som gjøres i nord og i sør fra måned til måned. I tillegg endrer klimaet seg gradvis, slik at vi må forholde oss til årets skiftende sesonger fremfor kalendermåneder uansett hvor vi bor. De tre delene Hagekalenderen består av er arbeidsbøker, live-leksjoner og samdyrkingsvideoer som du kan se et par eksempler på under.

Se et eksempel på dyrkingsvideo:

 

Se et eksempel på ukentlig statusoppdatering:

 
Har du lyst å være med på dette? Klikk her og meld deg på!

Og resultatet? 

Resultatet er at du blir en tryggere hobbygartner, som skaper den hagen du drømmer om å dele med familie og venner.

Og resultatet? 

Resultatet er at du blir en tryggere hobbygartner, som skaper den hagen du drømmer om å dele med familie og venner.

Hvordan vet du om dette er noe for deg?

Perfekt for deg som:

 • ... er helt nybegynner i hagen og som ikke aner hvor du skal starte.
 • ... har hatt hage i noen år, men som føler at du mangler grunnkunnskapen.
 • ... har lyst å lære mer om hvordan du steller hagen gjennom året.
 • ... har lyst å få mer ut av hagen din, men som ikke vet hvordan.
 • ... ønsker praktiske råd og tips fra måned til måned.
 • ... ønsker å slippe å måtte passe på alt dette selv, men få konkrete råd til når du skal gjøre hva.

Ikke for deg som:

 • ... føler deg trygg på at du kan det du trenger å kunne.
 • ... ikke ønsker flere tips og råd.
 • ... bor i leilighet og kun har en balkong med krukker (da passer Krukkekurset vårt bedre).
 • ... ikke ønsker å få mer ut av hagen din.
 • ... synes alt som har med hage å gjøre er tidkrevende og kjedelig.
 • ... synes det høres overveldende ut.
 • ... tenker at det du finner på YouTube og i sosiale medier er nok. 
Jeg er med!

Her er noe av det tidligere kursdeltagere har sagt:

Tone Thorstensen

"Jeg har fått en ny og dypere hageglede etter at jeg fant dere.”

Nina Bakken Bye

"Hobbygartnerskolen dekker alt fra fotosyntesen til hageplanlegging, farge og stilvalg, samt hvordan du planter og steller busker og blomster"

Hvordan fungerer et digitalt medlemskap?

Hobbygartnerskolens Hageunivers er en digital portal som består av tre deler; kursbibliotek med forhåndsinnspilte videoer, hagekalender med arbeidsbøker, live-leksjoner og samdyrking, samt live spørretimer med gartner og arkitekt.

Det eneste du trenger for å følge med fra måned til måned er en digital enhet (PC, nettbrett, mobil) og et godt nett.

Arbeidsbøker og andre ressurser er nedlastbart, slik at du kan lagre dette på din egen datamaskin og bygge opp din egen personlige hagebok etterhvert som du jobber med innholdet.

Meld deg på i dag!

Vent, hva er inkludert
i pakken igjen?

-1-

Innholdsrik kursportal med alt samlet på ett sted

Du får tilgang til vår innholdsrike kursportal med Hobbygartnerskolens Intensivkurs, grunnkurs i hageplanlegging, samt en rekke temabaserte minikurs.

-2-

Månedlige spørretimer med gartner og arkitekt

Månedlige spørretimer med gartner og arkitekt, slik at du får faglig svar på dine spørsmål. 

-3-

Hagekalender med månedlige arbeidsbøker og ukentlig samdyrking

Månedlig arbeidsbok og live-leksjoner med beskrivelse av hva du kan gjøre når og hvordan du skal utføre de ulike oppgavene i hagen din, samt ukentlig samdyrking som hjelper deg å dyrke frem planter til hagen. 

JA, DETTE VIL JEG VÆRE MED PÅ!
Placeholder Image

Firkløveret

Vi som står bak Hobbygartnerskolen er:

 • Hanne Slyngstad-Hægeland, gründer, forfatter og hageentusiast
 • Erling Slyngstad-Hægeland, fotograf
 • Henriette Solum Pettersen, gartner
 • Nina Klungsøyr, arkitekt, fargerådgiver og hageplanlegger i Fin Strek AS

Sammen brenner vi for å hjelpe hageeiere til å bli trygge hobbygartnere, som mestrer å skape sine egne miljøvennlige drømmehager, til glede både for seg, sin familie, og vårt livsviktige økosystem.

Her er noe av det tidligere kursdeltagere har sagt:

Berit Schau

"Det var da jeg meldte meg på onlinekurset til Hobbygartnerskolen at jeg begynte å jobbe systematisk med hagedrømmen."

Marianne H. Vik

"Eg er så uendelig takknemlig for å ha fått lov vera elev i din flotte skule. Eg har lært så masse, brukt det i praksis og sett at det er fungerer, og fått belønning med ein sunn og frisk hage."

FÅ 3 MÅNEDER TIL PRISEN AV 2!


Få tre måneders medlemskap til prisen av to! Betal KUN kr 750,- (verdi kr 1.125,-). Det er ingen bindingstid, men etter de tre månedene som er inkludert i tilbudet, løper medlemskapet med kr 375,- per måned til du sier det opp.

Placeholder Image

3-for-2 tilbud

kr 750,-

deretter 375,- per måned

 • Hobbygartnerskolens Intensivkurs:
  - Seks moduler med totalt 35 leksjoner
  - Oppgavehefte til hver leksjon
 • Innholdsrikt hagebibliotek:
  - Grunnkurs i hageplanlegging
  - Dyrkingskurs
  - Jordkurs 
  - Beskjæringskurs
  - Kompostkurs
  - Krukkekurs
  - Samplantingskurs
  - Plenkurs
  - Planteformeringskurs
  - Drivhuskurs
 • Hagehjelpen med månedlige spørretimer med faglært gartner og arkitekt, samt lukket FB-gruppe og mulighet for 1:1-rådgivning
 • Hagekalenderen med månedlig arbeidsbok og live-leksjon, samt ukentlig samdyrking våren 2024
 • Fredagsmailen med ukens hagetips, og link til aktuelle leksjoner inne i portalen
 • Inspirasjonsvideoer:
  - over 40 dyrkingsvideoer som viser hvordan du sår, prikler og potter om blomster og grønnsaker
  - opptak av ukentlig samdyrking fra vårsesongen 2023 og 2024
  - egen videoserie med utvikling av Hannes hage
  - inspirasjonsvideoer fra botaniske hager i norge og utlandet
  - tankesett og refleksjon
  - og mye mer
 • Tilgang til medlemsportalen så lenge du har et aktivt medlemskap.
 • Det er ingen bindingstid, men etter de tre første månedene, løper medlemskapet med kr 375,- per måned til du sier det opp.
 • 30 dagers angrefrist iht. angrerettloven.
MELD DEG PÅ I DAG!

 

 

HAR JEG ANGREFRIST?

JA! Det er 100% prisgaranti**

Dette produktet har 30 dagers prisgaranti. Det betyr at hvis du innen 30 dager ser at dette ikke er noe for deg likevel, vil vi refundere hele beløpet til deg. 

** Forutsetter at du ber om refundering av beløpet innen 30 dagers perioden.

Ofte stilte spørsmål

"Det passer ikke nå. Kan jeg melde meg på senere?"

Du kan melde deg på dette medlemskapet hele året, men hage er en prosess, og jo tidligere du kommer i gang jo raskere opplever du mestring og resultater.. 

Så hvis innholdet i dette medlemskapet er PERFEKT for deg - bli med! Etter alle de flotte tilbakemeldingene jeg får på dette konseptet er jeg helt overbevist om at du vil få glede av det!

Jeg skjønner - da melder jeg meg på i dag!