Skap din egen drømmehage!

Visste du at en vakker hage ikke begynner hos en hagedesigner eller på et hagesenter? Den begynner i ditt hode.
Å skape den hagen og det hagelivet du drømmer om, er ingen kunst. Men det kan ta litt tid. Og kreve litt kunnskap. Kunnskap du får i Hobbygartnerskolens Medlemsportal!
JA, MELD MEG PÅ NÅ!

Tre tips for å skape en vakker og frodig hage

Er du en som elsker å la deg inspirere av hagebilder i magasiner, bøker og på sosiale medier, men så vet du ikke helt hvordan du skal gjenskape dette i din egen hage? Da skal du se videoen under, for der har jeg tre helt konkrete tips til deg.

 

"Men hvor skal jeg begynne?"

Er du en rykende fersk hageeier med liten kunnskap om det som skjer utenfor stuedøren din? Eller har du forsøkt deg litt på egenhånd en stund, men du føler ikke helt at du får det til? Da er dette noe for deg!

For det var der jeg var da jeg for snart 30 år siden kjøpte min første bolig med en bitte liten hageflekk. Jeg ante ikke hvor jeg skulle begynne, så jeg startet med en 10-pakning stemorsblomster. Etter kort tid ble de små plantene til store, fargerike tuer, og med ett var jeg solgt. Jeg ville ha mer og slukte alt jeg kom over av hagestoff.

Det jeg imidlertid ikke forstod den gang, var at man ikke skaper en vakker hage bare ved å kjøpe blomster. Og det har tatt meg tre hager, to års jobbing på hagesenter, utallige bøker, kurs og hageserier for å komme dit jeg er i dag.

Jeg er fremdeles ikke i mål, for blir man først bitt av den såkalte «hagebasillen», da står prosjektene i kø. Den store forskjellen er at jeg i dag vet hva som skal til for å komme dit jeg vil. 

Siden lansering av det første kurset vårt i 2017, har jeg lært ekstremt mye om hva hageeiere lurer på. Og når jeg svarer på spørsmålene, ser jeg at jeg sannelig kan ganske mye selv også.

Ikke bare fordi jeg praktisk talt har gått i lære i to år hos gartner Morten Bragdø, men også fordi jeg daglig fordyper meg i alt som har med hage å gjøre for å lære mer, se nye sammenhenger og bringe kunnskapen videre til deg.

Og det er summen av denne kunnskapen jeg deler med deg i Hobbygartnerskolens Medlemsportal. På denne siden kan du lese mer om hvordan deltagelse i vår medlemsportal kan hjelpe deg som hageeier. 

God fornøyelse!

Hilsen 
Hanne Slyngstad-Hægeland
Hobbygartnerskolen

"Hobbygartnerskolen dekker alt fra fotosyntesen til hageplanlegging, farge og stilvalg, samt hvordan du planter og steller busker og blomster"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

JA, MELD MEG PÅ NÅ!

Dette inneholder medlemskapet:

Digitale hagekurs 

I Hobbygartnerskolens kursportal finner du vårt innholdsrike grunnkurs som hjelper deg i gang med prosjekter i hagen din. 

I tillegg til Grunnkurset har vi en rekke temabaserte minikurs, slik at du kan fordype deg i ett tema om gangen. 

Summen av innholdet i denne kursportalen gir deg den kunnskapen du trenger for å komme i gang i egen hage.

Månedlige spørretimer

Hver måned går Henriette og jeg live på Zoom og svarer på spørsmål som er kommet inn. Henriette Solum Pettersen er faglært gartner og sammen med henne svarer vi på spørsmål som er kommet inn. Vi kombinerer ofte spørsmålene til enkelte temaer, slik at timene blir en kombinasjon av leksjon og spørretime.

Ukentlige hagetips

En av de tingene våre medlemmer sier de setter mest pris på, er de korte inspirasjonsvideoene hvor jeg tar opp ulike ting fra sesong til sesong. I 2019 vil vi lage nye filmer hver uke og legge dem der de hører hjemme, enten det er i hagekalenderen, i hagekanalen eller det er i et av de temabaserte minikursene. 

Månedlige intervjuer

Fra og med 2019 vil vi begynne med "Hobbygartnerskolens Hagehjørne", en time i måneden hvor vi intervjuer hagefolk. Det kan være fagfolk innenfor gartnerfaget, blomsterbinderi eller hagedesign, i tillegg til hageglade hobbygartnere som brenner for ulike ting i hagene sine. 

Lukket Facebook-gruppe

I tillegg til medlemsportalen, har vi en egen lukket Facebook-gruppe. Her deler vi nyttig innhold for medlemmene våre, som blant annet livesendinger og andre inspirasjonsfilmer. 

Gruppen er også til for at våre medlemmer enkelt kan dele sine suksesser og utfordringer i hagen, samt stille spørsmål og få svar fra oss og de andre i gruppen. 

"Det er et lærerikt og lettfattelig kurs, og jeg liker at jeg kan gå tilbake på emner og se gjennom videoene på nytt"

Ann Kjerstin Dybvik, kursdeltager

MELD DEG PÅ HER

Kursinnholdet i medlemsportalen:

Hobbygartnerskolens Grunnkurs

Hobbygartnerskolens Grunnkurs er vårt hovedkurs som danner grunnlaget for den hagen du ønsker å skape. Dette kurset består av fem moduler:

 • Deg og hagen din: Bli bevisst på hva du vil med hagen din, finn hagens unike muligheter, og lag et realistisk budsjett som hjelper deg i mål.
 • Livet i hagen: Bli kjent med livet i hagen, lær å jobbe med jorden og forstå hvorfor fotosyntesen er verdens viktigste kjemiske prosess
 • Lag din egen hageplan: I denne modulen lærer du å lage din egen hageplan, slik at du kan jobbe stegvis mot en helhetlig hage.
 • Lag din egen planteplan: Lær hvordan du sparer tid og penger ved å lage en planteplan med planter som vil trives i din hage, og som gir deg blomstring fra tidlig vår til sen høst. 
 • Lag din egen kjøkkenhage: Lær hvordan du planlegger en kjøkkenhage tilpasset ditt dyrkningsnivå og din hage.

... og de temabaserte minikursene:

Den Lille Beskjæringsskolen 

Å beskjære busker og trær er en viktig oppgave i hagen. I dette minikurset lærer du grunnprinsippene om beskjæring, hvordan du beskjærer, samt når du beskjærer de ulike hovedgruppene av busker og trær.

Den Lille Kompostskolen

Å kompostere eget hageavfall er en super måte å forbedre jorden på og tilføre næring i egen hage. I dette minikurset lærer du grunnprinsippene i kompostering, hvordan de ulike metodene fungerer, samt hvordan du avdekker og løser enkle problemområder.

Den Lille Såskolen

Å så sine egne planter er en rimelig måte å fylle hagen sin med nye planter på. I dette minikurset lærer du hvordan du sår ulike frø, hvordan du driver dem frem til frodige planter, samt hva du kan så til ulike tider av året.

Den Lille Planteformeringsskolen

Å dyrke frem sine egne planter er en morsom og billig måte å fylle hagen sin med planter på. I dette minikurset vil du lære hvordan du formerer planter ved hjelp av ulike teknikker.

Den Lille Krukkeskolen

Å fylle hagen sin med fargerike krukker er en enkel måte å skape en vakker hage på. I dette minikurset lærer du hvordan du planlegger, planter, steller og vedlikeholder vakre og frodige krukker.

"Gjennom sine grundige kursmoduler har Hanne dratt meg inn i en hageverden som tenker annerledes enn ukeblader og hagebøker gjør"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

JA, MELD MEG PÅ NÅ!

Støttefunksjoner:

Hobbygartnerskolens digitale Hagekalender 

En av de store utfordringene for nybegynnere i hagen, er å vite hva man skal gjøre når. I vår hagekalender deler vi året opp i 12 mini-sesonger, fra tidlig vår til sen vinter. Dette er en hagekalender som kan brukes av alle, uavhengig av hvor du bor i landet. 

Hobbygartnerskolens Hagekanal

I Hobbygartnerskolens Hagekanal finner du både våre FB-livesendinger og andre hagefilmer vi har laget. Alt sortert etter tema, sånn at du lett finner filmer om et enkelt tema, eller du raskt finner tilbake til en film du vil se igjen.

Sjekklister, plantelister, m. m.

I tillegg har vi en rekke sjekklister, plantelister, og annet støttemateriell som hjelper deg i hagen din. Noen har utfordringer med skadedyr, andre opplever for lite blomstring. Noen ønsker mer struktur i hagen sin, og mange av disse utfordringene kan du gjøre noe med ved hjelp av litt planlegging. 

I vårt medlemskap hjelper vi deg i denne planleggingen, blant annet ved hjelp av en del støttemateriell som du kan hente frem ved behov.

"Det var da jeg meldte meg på onlinekurset til Hobbygartnerskolen at jeg begynte å jobbe systematisk med hagedrømmen."

Berit Schau, kursdeltager

JA, MELD MEG PÅ NÅ!

Jordsmonn og klima

Visste du at det finnes flere milliarder mikroorganismer per gram jord? Og at måten du behandler dem på har betydning for hvor fin hagen din blir? I denne portalen lærer vi deg ikke bare hva du kan gjøre i egen hage, men også hvorfor.

Planter og egenskaper

Visste du at planter stort sett er bygd opp på samme måte? Og at de har hver sine egenskaper som du kan utnytte i din hage? I vår medlemsportal får du grunnleggende plantekunnskap slik at du kan velge de riktige plantene til hagen din.

Gjøremålene

Visste du at mange av gjøremålene i hagen verken er vanskelige eller spesielt tidkrevende? Og at mange av dem slår flere fluer i en smekk? Med grunnleggende plantekunnskap vil du lettere forstå både hvorfor, hvordan og når hagens oppgaver skal utføres.

"”Jeg er utrolig fornøyd med dette kurset fordi det går i dybden og har veldig bra innhold!"

Nina Werring Lie

Hvordan fungerer medlemskapet?

Hobbygartnerskolens Medlemskap er en digital portal som består av tre elementer; digitale kurs, livesendinger og ulike støttefunksjoner.

Det eneste du trenger for å følge kurset er en digital enhet (PC, nettbrett, mobil) og nettilgang (wifi eller 4G).

Du har tilgang til alt innhold så lenge du er medlem, og du finner link til innholdet fra medlemssiden. 

Oppgaver og annet kursmateriell er nedlastbart, slik at du kan lagre dette på din egen datamaskin og bygge opp din egen personlige hagebok etterhvert som du jobber deg gjennom portalen.

PRØV EN UKE FOR KUN KR 49,-!

For kun kr 49,- kan du se så mange leksjoner og videoer du vil i en hel uke! Deretter løper medlemskapet med kr 375,- per måned inntil du sier det opp.

I denne medlemsportalen får du:

 • Du får et redskap som hjelper deg å skape den hagen du drømmer om, og som gjør at du sparer tid og penger!
 • Du lærer hvordan du kan jobbe på lag med naturen, slik at du skaper en sunn og frisk hage, og finner rett plante til rett plass på første forsøk!
 • Du lærer hvordan du lager din egen hageplan slik at du former de ulike bruksområdene i hagen, så hagen passer din familie og alle har lyst å bruke den!
 • Du lærer hvordan du lager en planteplan slik at du kan skape vakre og frodige blomsterbed med planter som vil trives i din hage, og som blomstrer fra tidlig vår til sen høst!
 • Du lærer om grunnleggende hagestell, slik at du kan fordele oppgavene utover året og hagearbeidet blir mer glede enn stress.

"Hanne forklarer slik at det er lett å ta det til seg."

Ann Kjerstin Dybvik, kursdeltager

"Dette er for deg som ikke bare ønsker å få vite hva du skal gjøre i hagen din, men også hvorfor." Hanne Slyngstad-Hægeland

Dette passer for deg som:

 • ... har flyttet inn i nytt hus og fått hage for første gang.
 • ... synes det er litt gøy med hage, men som sliter med å sette ditt preg på egen hage.
 • ... har lyst på grunnleggende kunnskap, enten du er nybegynner eller litt erfaren, uavhengig av hvor i landet du bor.
 • ... har lyst å dyrke ting du kan høste av, enten det er å lage dine egne buketter av snittblomster, eller bringebær til sommerkakene.
 • ... har lyst å få barna med på flere ting i hagen.

Dette passer ikke for deg som:

 • ... mener du kan nok om hage som det er og ikke ønsker å lære noe nytt.
 • ... synes alt som har med hage å gjøre er tidkrevende og kjedelig.
 • ... synes det høres overveldende ut.
 • ... ikke er opptatt av kortreiste miljøtiltak og organisk hagedrift.

"Skulle jeg gi kurset og oppfølgingen terningkast, så må det bli terningkast seks"

Berit Schau, kursdeltager

MELD DEG PÅ ALLEREDE I DAG!

Om oss

Grunnleggerne av Hobbygartnerskolen er Hanne og Erling Slyngstad-Hægeland. I tillegg til å grave i egen hage og fordype seg i det hun kommer over av hagefaglige kilder, har Hanne to års erfaring fra Randesund Hagesenter i Kristiansand. Erling har 30 års fartstid som fotojournalist, blant annet 15 år i Dagbladet. Sammen driver de nettbutikken "Fruen fra Haven" og onlinekursene som går under navnet "Hobbygartnerskolen".

"Hagekurset til Hobbygartnerskolen har blitt mitt nye oppslagsverk når jeg trenger tips og råd"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

MELD DEG PÅ NÅ!

Oppsummering

Innhold medlemskapet:

 • Månedlige spørretimer med faglært gartner
 • Månedlige intervjuer med fagfolk og andre hagefolk
 • Månedlig tema med både påfyll av nytt innhold og link til allerede eksisterende materiell
 • Månedlig påfyll i kursportalen, blant annet med nyheter som «Planteportrettet»
 • Ukentlige mailer med link til aktuelle gjøremål for sesongen
 • Ukens hagetips i Hagekalenderen

Innhold kursportalen

Kursportalen vår er innholdsrik og inneholder følgende kurs: 

 • Hobbygartnerskolens Grunnkurs
 • Den Lille Krukkeskolen
 • Den Lille Såskolen
 • Den Lille Planteformeringsskolen
 • Den Lille Kompostskolen
 • Den Lille Beskjæringsskolen

Innhold støttefunksjoner

Medlemsportalen inneholder støttefunksjoner som;

 • Den digitale Hagekalenderen
 • Hobbygartnerskolens Hagekanal
 • Aktivitetskalender med link til livesendinger, m. m.
 • Plantelister 
 • Sjekklister
 • m. m.

"Jeg anbefaler på det varmeste andre hageeiere å melde seg på kurset. Her er det mange miljømessige, nyttige og både tids- og pengebesparende tips og råd."

Berit Schau, kursdeltager

PRØV EN UKE FOR KUN KR 49,-

For kun kr 49,- kan du se så mange leksjoner og videoer du vil i en hel uke! Deretter løper medlemskapet med kr 375,- per måned inntil du sier det opp.

kr 49,-

deretter kr 375,- per måned

 • Månedlige spørretimer med faglært gartner
 • Månedlige intervjuer med fagfolk og andre hagefolk
 • Månedlig tema med både påfyll av nytt innhold og link til allerede eksisterende materiell
 • Månedlig påfyll i kursportalen, blant annet med nyheter som «Planteportrettet»
 • Ukentlige mailer med link til aktuelle gjøremål for sesongen
 • Ukens hagetips; en kort video med konkrete inspirerende hagetips
 • Innholdsrik portal: 
  - Hobbygartnerskolens Grunnkurs
  - Hobbygartnerskolens Hagekalender
  - Hobbygartnerskolens 
  Hagekanal
  - Den Lille Krukkeskolen
  - Den Lille Såskolen
  - Den Lille Kompostskolen
  - Den Lille Beskjæringsskolen
  - Den Lille Planteformerings-skolen

Test ut portalen i en uke for kun kr 49,-!

Det er ingen bindingstid, men etter prøveuken løper medlemskapet med kr 375,- til du sier det opp.

PRØV I EN UKE FOR KUN 49,-!

Kontakt oss

Er det noe du lurer på? Send oss en e-post, så svarer vi så fort vi kan!