Placeholder Image

ET MUST FOR NYBEGYNNERE I HAGEN! 

Den perfekte hagekalenderen til deg som ønsker å bli en tryggere hobbygartner.

MELD DEG PÅ I DAG!
Placeholder Image

Med Hagekalenderen vil du lære:

-1-

Hva du skal gjøre når for å unngå å komme på etterskudd

Synes du det er vanskelig å holde oversikten over hva du skal gjøre når i hagen? Med vår digitale hagekalender får du hjelp til å holde oversikten over hva du skal gjøre når, slik at du fordeler hagearbeidet utover året og unngår å komme på etterskudd.

-2-

Hvordan oppgavene skal utføres

Synes du det er vanskelig å vite hvordan oppgavene skal utføres? Hvordan du sår og prikler, hvordan du beskjærer og stusser, hvordan du gjødsler og vanner riktig? I de månedlige arbeidsbøkene blir oppgavene godt forklart, slik at du får kunnskapen "servert" når du trenger den. 

-3-

Hvordan du spiller på lag med naturen i hagen din

Synes du det er vanskelig å skape store og flotte planter, enten i blomsterbed eller kjøkkenhage? Lær hvordan du jobber med vekstvilkårene gjennom året, slik at du skaper sunne, friske og frodige planter, enten de står i blomsterbed eller i kjøkkenhagen.

Placeholder Image
Placeholder Image

Alt du trenger for å holde oversikten!

Med denne årskalenderen får du det du trenger når du trenger det. Du behøver ikke selv å passe på hva du skal gjøre når, for det hjelper vi deg med.

Gjennom våre arbeidsbøker, live-leksjoner og samdyrkingsvideoer fordeler vi oppgavene utover året, og porsjonerer dem ut fra minisesong til minisesong. 

På den måten får du løpende påfyll av kunnskap, tips til hva du kan gjøre fra uke til uke, inspirasjon til utvikling av hagen og masse annet gøy. 

Med denne hagekalenderen vil du:

 • ... oppleve økt trygghet fordi du lærer hva du skal gjøre fra sesong til sesong.

 • ... oppleve mestring ved at du lykkes med de prosjektene du setter i gang.

 • ... oppleve stolthet over alt du får til, enten det er å dyrke egen mat eller stelle busker og trær.

 • ... få inspirasjon til å være mer i hagen, slik at du steller den regelmessig og unngår å komme på etterskudd.

 • ... oppleve selvtillit til å sette i gang med nye prosjekter, fordi du ser at du lykkes.

 • ... redusere stress fordi du fordeler oppgavene utover året, slik at hagearbeidet blir mer glede enn ork. 
Ja, dette har jeg lyst å være med på!

Her er noe av det tidligere kursdeltagere har sagt:

Grete Nergaard

"Hanne forklarer så enkelt og logisk at det er en fryd å høre på. Veldig inspirerende!"

Karin Alvar

"Jeg er blitt kjent med et helhetssyn på hage som tar med alt fra mikroorganismer i jorda og hvordan få sunne planter til bruk av farger for å skape en helhet og harmoni i hagen. Jeg visste ikke at jeg hadde savnet dette før jeg fant det."

Placeholder Image

Se for deg en deilig sommerdag ...

Se for deg en deilig sommerdag ute i hagen. Du er ajour med alle oppgaver, og kan sette deg ned for å ta en velfortjent hvil.

Hvordan føles det? Er du fornøyd? Kjenner du stolthet over alt du har fått til denne sesongen? Er du takknemlig for alt du har høstet i kjøkkenhagen og som har gitt dere så mange gode måltider.

Kanskje har du fått en rekke aha-opplevelser hver gang du mestrer nye ting, og som til sammen har gjort deg til en tryggere hobbygartner.

Har du også lyst å ha det sånn? Unn deg selv en nyttårsgave og invester i vår Hagekalender slik at du får månedlig påfyll av kunnskap i hele 2023!

JA, SÅNN VIL JEG OGSÅ HA DET!

 

 

Her er noe av det tidligere kursdeltagere har sagt:

Nina Werring Lie

"Jeg er utrolig fornøyd med dette kurset fordi det går i dybden og har veldig bra innhold!"

Ann Kjerstin Dybvik

"Det er et lærerikt og lettfattelig kurs, og jeg liker at jeg kan gå tilbake på emner og se gjennom videoene på nytt"

Hei, Hanne her ...

Denne hagekalenderen har jeg laget fordi det var noe jeg selv savnet da jeg fikk meg hage for første gang. 

Selv om det var mange gode tips å få i bøker, magasiner og fra venner og familie, fortalte de ikke hvordan jeg skulle utføre oppgavene og hva jeg kunne forvente av resultat. Derfor har jeg laget en kalender hvor du får alt på ett sted.

Her får du en arbeidsbok som forklarer hvordan du utfører oppgavene og minner deg på hva du bør planlegge for neste sesong. Du får en live-leksjon som forklarer oppgavene mer i dybden, du får ukentlige tips til hva du kan så og videoer som viser hvordan du gjør det. I tillegg får du inspirasjon til å sette nye mål for hagen slik at du utvikler den i takt med at du blir en tryggere hobbygartner. 

Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

Dette er inkludert

 

#1: Arbeidsbøker

Arbeidsbøker som er delt inn i flere seksjoner, med blant annet kalendere, sjekklister og beskrivelse av en rekke oppgaver du kan gjøre i de 12 minisesongene året består av.

#2: Live-leksjon

Månedlige live-leksjoner hvor jeg går gjennom en rekke av de oppgavene du kan gjøre og hva du skal unngå i den minisesongen vi er - eller er på vei inn i. 

#3:Ukentlige dyrkingstips

Ukentlige tips til både spiselige og blomstrende vekster som du kan så til egen hage, beskrevet på en måte som gjør at du kan følge prosessen og unngå å komme på etterskudd.

#4: Kursportal med opptak

Nedlastbare filer fra en egen kursportal hvor du kan finne det du trenger av innhold.

#5: Bonus

I tillegg får du ett års tilgang til to webinar-serier vi har laget. Den ene serien er om det rike livet i jorden og hvordan vi kan jobbe med det, og den andre er en serie hvor jeg reflekterer litt over ulike sider ved hagelivet.

Ja, dette er perfekt for meg!

Og resultatet? 

Resultatet er at du blir trygg på hva du skal gjøre når, slik at du unngår å komme på etterskudd og skaper en hage du er stolt av. 

Og resultatet? 

Resultatet er at du blir trygg på hva du skal gjøre når, slik at du unngår å komme på etterskudd og skaper hage du er stolt av. 

Hvordan vet du om dette er noe for deg?

Perfekt for deg som:

 • ... er helt nybegynner i hagen og som ikke vet hva du skal gjøre når.
 • ... har hatt hage i noen år, men som føler at du ofte kommer på etterskudd.
 • ... har lyst å lære mer om hvordan du steller hagen gjennom året.
 • ... har lyst å dyrke mer både til kjøkkenhagen og til blomsterbed, men er usikker på når du skal starte med hva.
 • ... ønsker praktiske råd og tips fra måned til måned.
 • ... ønsker å slippe å måtte passe på alt dette selv, men få konkrete råd til når du skal gjøre hva.

Ikke for deg som:

 • ... føler deg trygg på at du kan det du trenger å kunne.
 • ... ikke ønsker flere tips og råd.
 • ... bor i leilighet og kun har en balkong med krukker (da passer Krukkekurset vårt bedre)
 • ... ikke ønsker å jobbe regelmessig med hagen
 • ... synes alt som har med hage å gjøre er tidkrevende og kjedelig.
 • ... synes det høres overveldende ut.
 • ... tenker at det du finner på YouTube og i sosiale medier er nok. 
Jeg er med!

Bli med på innsiden av Hagekalenderen

12 minisesonger

Hagene våre kan ikke kalenderen, men leser lyset og temperaturen. Derfor er det ikke alltid de samme oppgavene vi gjør i nord og i sør fra måned til måned. I tillegg endrer klimaet seg gradvis, slik at vi må forholde oss til årets skiftende sesonger fremfor kalendermåneder uansett hvor vi bor.

Månedlige arbeidsbøker

I Hagekalenderen får du en arbeidsbok per minisesong, sånn at du enkelt holder oversikten over hva du skal gjøre i din hage. Og du starter alltid med å se på din hagevisjon, slik at du er sikker på å velge de oppgavene som passer for deg.

Månedlig live-leksjon 

En gang i måneden har vi en live-leksjon hvor jeg går i dybden av hovedoppgavene som er beskrevet i arbeidsbøkene. På denne måten lærer du ikke bare hva du skal gjøre, når du skal utføre oppgavene og hvordan du gjør det, men du lærer også ofte hvorfor. For alt vi gjør skaper en effekt, og det å kunne forutse effekten hjelper deg i å bli en tryggere hobbygartner.

Ukentlig samdyrking

Hver mandag får medlemmene en PDF-fil med litt informasjon om den planten vi skal dyrke, og på fredag får de en video som viser hvordan. På den måten kan du velge om du vil dyrke samme plante samme helg, slik at vi kan følge den videre prosessen sammen.

Her er noe av det tidligere kursdeltagere har sagt:

Tone Thorstensen

"Jeg har fått en ny og dypere hageglede etter at jeg fant dere.”

Nina Bakken Bye

"Hobbygartnerskolen dekker alt fra fotosyntesen til hageplanlegging, farge og stilvalg, samt hvordan du planter og steller busker og blomster"

Placeholder Image

Bli med på "samdyrking"

Har du fått med deg at vi driver med "samdyrking" i år? Det er en del av vår innholdsrike Hagekalender hvor vi inviterer deg til å være med på å dyrke ulike sorter planter fra uke til uke. Vi varierer mellom blomster og grønnsaker, slik at vi ender opp med en god variasjon av planter. 

Hver mandag får du en PDF-fil med litt informasjon om den planten vi skal dyrke, og på fredag får du en video som viser hvordan og en som viser status på dyrkingen så langt. På den måten kan du velge om du vil dyrke samme plante, slik at vi kan følge den videre prosessen sammen. 

Se to video-eksempler under, en video som viser hvordan du sår purre og en statusvideo som tar opp ulike ting ved vår dyrking per uke 7.

 

 

Se et eksempel på såvideo:

 

Se et eksempel på statusoppdatering:

 
Dette vil jeg være med på, for det er akkurat det jeg har savnet!

Hvordan fungerer en digital
hagekalender?

Hobbygartnerskolens Hagekalender er en digital portal som består av tre elementer; nedlastbare arbeidsbøker, live-leksjoner og "samdyrking".

Det eneste du trenger for å følge kalenderen fra måned til måned er en digital enhet (PC, nettbrett, mobil) og et godt nett.

Arbeidsbøker og annet kursmateriell er nedlastbart, slik at du kan lagre dette på din egen datamaskin og bygge opp din egen personlige hagebok etterhvert som du jobber deg gjennom kalenderen.

Meld deg på i dag!

Vent, hva er inkludert
i pakken igjen?

-1-

12 nedlastbare arbeidsbøker

Arbeidsbøker som er delt inn i flere seksjoner, med blant annet kalendere, sjekklister og beskrivelse av en rekke oppgaver du kan gjøre i de 12 minisesongene året består av.

-2-

Månedlige live-leksjoner

En lørdag formiddag i måneden holder Hanne en live-leksjon hvor hun går gjennom en rekke av de oppgavene du kan gjøre - eller hva du skal unngå - i den minisesongen vi er på vei inn i. 

-3-

Samdyrking med ukentlige såtips og videoleksjon

Hver mandag får du informasjon om den planten vi skal så den uken, og på fredager følger vi opp med en video som viser hvordan vi dyrker frem den planten. På den måten kan du følge prosessen og unngå å komme på etterskudd.

-BONUS!-

1 års tilgang på to webinarserier

I tillegg får du ett års tilgang til to webinar-serier vi har laget. Den ene serien er om det rike livet i jorden og hvordan vi kan jobbe med det, og den andre er en serie hvor jeg reflekterer litt over ulike sider ved hagelivet.  

JA, DETTE VIL JEG VÆRE MED PÅ!
Placeholder Image

Her er noe av det tidligere kursdeltagere har sagt:

Berit Schau

"Det var da jeg meldte meg på onlinekurset til Hobbygartnerskolen at jeg begynte å jobbe systematisk med hagedrømmen."

Marianne H. Vik

"Eg er så uendelig takknemlig for å ha fått lov vera elev i din flotte skule. Eg har lært så masse, brukt det i praksis og sett at det er fungerer, og fått belønning med ein sunn og frisk hage."

Firkløveret

Vi som står bak Hobbygartnerskolen er:

 • Hanne Slyngstad-Hægeland, gründer, forfatter og hageentusiast
 • Erling Slyngstad-Hægeland, fotograf
 • Henriette Solum Pettersen, gartner
 • Nina Klungsøyr, arkitekt, fargerådgiver og hageplanlegger i Fin Strek AS

Sammen brenner vi for å hjelpe usikre hageeiere til å bli trygge hobbygartnere, som mestrer å skape sine egne miljøvennlige drømmehager, til glede både for seg, sin familie, og vårt livsviktige økosystem.

Placeholder Image

HVA VENTER DU PÅ?

Dette er perfekt for deg som synes det er vanskelig å holde oversikten over hva du skal gjøre når for å unngå å komme på etterskudd.

Placeholder Image

MÅNEDLIG MEDLEMSKAP HAGEKALENDEREN

kr 99,-

(per måned)

 • Arbeidsbok:
  - Månedlig nedlastbar arbeidsbok
  - Hver arbeidsbok inneholder månedskalender, ukeskalendre, forklaring av oppgaver, sjekklister, m.m.

 • Live-leksjoner:
  - Månedlig live-leksjoner
  - Tilgang til opptak så lenge du har et aktivt medlemskap

 • Samdyrking:
  - Ukentlig tips til hva du kan dyrke, slik at du kan følge prosessen selv
  - Ukentlige videoer som viser hvordan du sår og dyrker frem urter, grønnsaker, sommerblomster og stauder
  - Tilgang til opptak så lenge du har et aktivt medlemskap

 • Bonus:
  - Webinarserie 1: om livet i jorden og hvordan vi kan jobbe med det
  - Webinarserie 2: refleksjon over ulike sider ved hagelivet.

 • Innholdsrik kursportal:
  - Alt materiellet finnes tilgjengelig i egen kursportal i Kajabi

  14 dagers angrefrist iht. angrerettloven.

MELD DEG PÅ I DAG!

ÅRSMEDLEMSKAP HAGEKALENDEREN

kr 990,-

(per år)

 • Arbeidsbok:
  - Månedlig nedlastbar arbeidsbok
  - Hver arbeidsbok inneholder månedskalender, ukeskalendre, forklaring av oppgaver, sjekklister, m.m.
 • Live-leksjoner:
  - Månedlig live-leksjoner
  - Tilgang til opptak så lenge du har et aktivt medlemskap
 • Samdyrking:
  - Ukentlig tips til hva du kan dyrke, slik at du kan følge prosessen selv
  - Ukentlige videoer som viser hvordan du sår og dyrker frem urter, grønnsaker, sommerblomster og stauder
  - Tilgang til opptak så lenge du har et aktivt medlemskap
 • Bonus:
  - Webinarserie 1: om livet i jorden og hvordan vi kan jobbe med det
  - Webinarserie 2: refleksjon over ulike sider ved hagelivet.
 • Innholdsrik kursportal:
  - Alt materiellet finnes tilgjengelig i egen kursportal i Kajabi

  14 dagers angrefrist iht. angrerettloven.
MELD DEG PÅ I DAG!

 

 

HAR JEG ANGREFRIST?

JA! Det er 100% prisgaranti**

Dette produktet har 14 dagers prisgaranti iht. Angrerettloven. Det betyr at hvis du innen 14 dager ser at dette ikke er noe for deg likevel, vil vi refundere hele beløpet til deg. 

** Forutsetter at du ber om refundering av beløpet innen 14 dagers perioden.

Ofte stilte spørsmål

"Det passer ikke nå. Kan jeg melde meg på senere?"

Du kan melde deg på denne Hagekalenderen hele året, men jo senere på sesongen jo mer går du glipp av forberedelsene til årets sesong. 

Så hvis innholdet i Hagekalenderen er PERFEKT for deg - bli med! Etter alle de flotte tilbakemeldingene jeg får på arbeidsbøkene og live-leksjonene er jeg helt overbevist om at du vil få glede av det!

Klikk her og meld deg på i dag!

Er det noe mer du trenger?

Kanskje er du nybegynner og har behov for å lære mer om hage. Kanskje ønsker du også å få hjelp fra fagfolk, men du vet ikke hvor du skal henvende deg?

Da kan det være at vårt fulle medlemskap er noe for deg, for da får du - i tillegg til alt du finner på denne siden - også tilgang til vårt innholdsrike kursbibliotek, samt spørretimer med gartner og arkitekt.

Hvis det høres ut som noe for deg skal du klikke på linken og lese mer om det fulle medlemskapet. 

Gå til det fulle medlemskapet her