Skap din egen drømmehage!

Visste du at en vakker hage ikke begynner hos en hagedesigner eller på et hagesenter? Den begynner i ditt hode. Å skape den hagen du drømmer om, og som passer for deg og din familie er ingen kunst. Men det kan ta litt tid. Og kreve litt kunnskap. Kunnskap du får gjennom Hobbygartnerskolens nye og moderne måte å lære hagehold på; vårt digitale hagekurs.

Hva inneholder kurset?

Lurer du på hvordan et onlinekurs fungerer? Og hva hagekurset inneholder? Klikk på filmen under, så forteller jeg deg om dette og mere til!

 

This is a great place to put your CTA that you have been building towards in your video.

DISMISS MESSAGE

"Hobbygartnerskolen dekker alt fra fotosyntesen til hageplanlegging, farge og stilvalg, samt hvordan du planter og steller busker og blomster"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

GRUNNLEGGENDE KUNNSKAP:

Jordsmonn og klima

Visste du at det finnes flere milliarder mikroorganismer per gram jord? Og at måten du behandler dem på har betydning for hvor fin hagen din blir? I dette online-kurset forteller vi deg ikke bare hva du kan gjøre i egen hage, men også hvorfor.

Planter og egenskaper

Visste du at planter stort sett er bygd opp på samme måte? Og at de har hver sine egenskaper som du kan utnytte i din hage? I Hobbygartnerskolens Hagekurs får du grunnleggende plantekunnskap slik at du kan velge de riktige plantene til hagen din.

Gjøremålene

Visste du at mange av gjøremålene i hagen verken er vanskelige eller spesielt tidkrevende? Og at mange av dem slår flere fluer i en smekk? Med grunnleggende plantekunnskap vil du lettere forstå både hvorfor, hvordan og når hagens oppgaver skal utføres.

"Jeg anbefaler på det varmeste andre hageeiere å melde seg på kurset. Her er det mange miljømessige, nyttige og både tids- og pengebesparende tips og råd."

Berit Schau, kursdeltager

Et annerledes hagekurs

Med et online hagekurs kan du se leksjonene og gjøre oppgavene når det passer deg. Enten det er i bilen mens du venter på at ungene skal bli ferdig med treningen, eller det er en lørdagsmorgen hvor du har tid til å sette deg godt til rette i sofaen og kose deg med å lære noe nytt.

Uansett når du tar kurset, så er alt bygget opp stegvis og satt sammen til en rekkefølge der du, sakte, men sikkert blir sjef i egen hage. Dette er helt enkelt starten på en ny måte å tenke hagekurs på. 

Dette kurset passer for deg som:

 • har flyttet inn i nytt hus og fått hage for første gang.
 • synes det er litt gøy med hage, men som sliter med å sette ditt preg på egen hage.
 • har lyst på grunnleggende kunnskap, enten du er nybegynner eller litt erfaren, uavhengig av hvor i landet du bor.
 • har lyst å få barna med på flere ting i hagen.

"Hanne forklarer slik at det er lett å ta det til seg. Jeg synes kurset og spørretimene er supre"

Ann Kjerstin Dybvik, kursdeltager

Kursportalens 3 deler

Hobbygartnerskolens Hagekurs består av tre deler; 

 • Hagekurset er delt inn i 6 moduler med mer enn 30 leksjoner. Vi starter med deg og hagen din, fortsetter med elementene (jord, lys, vann, m. m.) og plantene, før vi tar en nærmere titt på blant annet årstider og gjøremål. 
 • Hagekalenderen er delt inn i 12 minisesonger og gir forslag til gjøremål fra sesong til sesong. På den måten passer kurset for alle, uavhengig av hvor i landet du bor.
 • Hagekanalen inneholder over 40 filmer med hagetips og -inspirasjon. Her legger vi inn våre Facebook-livefilmer etter tema, så du enkelt finner det du leter etter. 

I tillegg til dette er kursportalen under stadig utvikling, og vi fyller på med nytt innhold fra måned til måned. 

"Hagekurset til Hobbygartnerskolen har blitt mitt nye oppslagsverk når jeg trenger tips og råd"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

I dette kurset får du:

 • Et kurs som knytter kunnskap om hage og hagehold til deg og dine behov, slik at du kan analysere og forme hagen etter dine ønsker og hagens rammebetingelser.

 • En innføring i forhold knyttet til jordsmonn og hagens klima, slik at du kan ta de beste valgene for din hage.

 • Kjennskap til ulike plantetyper og deres egenskaper, slik at du kan skape en frodig hage som passer deg og din familie.

 • En innføring i de viktigste gjøremålene, slik at du kan utføre dem i egen hage.

 • En rekke enkle og gode tips, slik at du kan redusere arbeidsmengden, spare penger og øke trivselen i hagen din.

 • Oppgaver tilpasset hver leksjon som du tar med ut i hagen slik at du kan utføre kursets oppgaver i din egen hage.

 • Gir tilgang til en lukket FB-gruppe med spørretimer annenhver uke.

"Det er et lærerikt og lettfattelig kurs, og jeg liker at jeg kan gå tilbake på emner og se gjennom videoene på nytt"

Ann Kjerstin Dybvik, kursdeltager

Om oss

Grunnleggerne av Hobbygartneskolen er Hanne og Erling Slyngstad-Hægeland. I tillegg til å grave i egen hage og fordype seg i det hun kommer over av hagefaglige kilder, har Hanne to års erfaring fra Randesund Hagesenter i Kristiansand. Erling har 30 års fartstid som fotojournalist, blant annet 15 år i Dagbladet. Sammen driver de nettbutikken "Fruen fra Haven" og onlinekursene som går under navnet "Hobbygartnerskolen".

"Det var da jeg meldte meg på onlinekurset til Hobbygartnerskolen at jeg begynte å jobbe systematisk med hagedrømmen."

Berit Schau, kursdeltager

"Gjennom sine grundige kursmoduler har Hanne dratt meg inn i en hageverden som tenker annerledes enn ukeblader og hagebøker gjør"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

"Dette er kurset for deg som ikke bare ønsker å få vite hva du skal gjøre i hagen din, men også hvorfor." Hanne Slyngstad-Hægeland

"Skulle jeg gi kurset og oppfølgingen terningkast, så må det bli terningkast seks"

Berit Schau, kursdeltager

Kontakt oss

Er det noe du lurer på? Send oss en e-post, så svarer vi så fort vi kan!