Skap din egen drømmehage!

Har du noen gang vært frustrert over at du ikke klarer å skape den hagen du drømmer om? Og hver vår går du på med nytt mot, men når høsten kommer ser du at det ikke ble sånn som du ønsket. Albert Einstein sa en gang at det er galskap å gjøre det samme om og om igjen, og forvente et annet resultat. Så start med å gjøre noe nytt NÅ! Meld deg på vårt medlemskap og skap din egen drømmehage!
Test ut medlemskapet i en uke for KUN kr 49,-

Hvis du ser ut på din egen hage og reflekterer over hvordan du jobber med den, hva er det som gjentar seg år etter år og som ikke tar deg nærmere drømmehagen?

Er det mangel på tid? For dårlig råd? Mangel på kunnskap? Eller kanskje litt av alt? For ikke å snakke om tidspunkt.

Kanskje har du små barn og du tenker at hage er noe du kan holde på med om våren. Eller kanskje har du en travel jobb og du tenker at hage er noe du kan holde på med når du får bedre tid.

Men sannheten er at det er NÅ du legger grunnlaget for den hagen du drømmer om, som du får energi av å gå ut i, som du er stolt av og som hele familien har lyst å bruke.

Hvorfor? Jo, fordi hage er vel så mye en bevisstgjøringsprosess som noe annet. Og jo lenger du utsetter prosessen, jo lenger utsetter du det ferdige resultatet.

Så, er det ikke på tide å sette i gang prosessen slik at du kan skape din egen drømmehage? Hvis svaret er ja skal du melde deg på vår kurs- og medlemsportal nå og få en skikkelig kick-start på hagesesongen 2019! 

Hilsen
Hanne Slyngstad-Hægeland
Hobbygartnerskolen

"Det var da jeg meldte meg på onlinekurset til Hobbygartnerskolen at jeg begynte å jobbe systematisk med hagedrømmen."

Berit Schau, kursdeltager

INNHOLD MEDLEMSPORTALEN:

✅ Månedlige spørretimer med egen gartner, slik at du kan få faglige svar på det du lurer på.

✅ Månedlige intervjuer med fagfolk og andre dedikerte hagefolk, slik at du kan få inspirasjon og kunnskap av folk som har erfaring.

✅ Månedlig tema, inklusive månedens «Planteportrett», slik at får jevnlig påfyll av den kunnskapen du trenger for å realisere din hagedrøm  

✅ Ukentlig mail med inspirasjon og tips til konkrete gjøremål, slik at du vet hva du skal gjøre i de ulike sesongene

✅ Tilgang til en lukket Facebook-gruppe hvor du får svar på spørsmål og kan dele egne utfordringer og suksesser.

✅ Tilgang til vår innholdsrike kursportal med Hobbygartnerskolens Grunnkurs og en rekke temabaserte minikurs, slik at du kan se leksjoner og videoer når det passer deg.

"Hobbygartnerskolen har gjort at eg har gått fra å være ein litt usikker amatør i hagen, til å bli ein ein trygg og god hobbygartner."

Marianne H. Vik

INNHOLD I GRUNNKURSET:

🌼  MODUL 1
Bli bevisst på hva du vil med hagen din, slik at du skaper en hage du er stolt av og som hele familien har lyst å bruke.

🌼 MODUL 2
Lær å jobbe med naturen i hagen din, slik at du skaper en lettstelt og frodig hage.

🌼 MODUL 3
Lær å lage din egen hageplan, slik at du får utnyttet hele hagen og lærer hvordan du bruker de grunnleggende hagedesign-prinsippene.

🌼 MODUL 4
Lær å lage en planteplan, slik at du fyller hagen med planter som trives hos deg og som blomstrer fra tidlig vår til sen høst.

🌼 MODUL 5
Lær hvordan du lager din egen kjøkkenhage, tilpasset ditt dyrkingsnivå og din hage.

🌼 MODUL 6
Lær de grunnleggende gjøremålene i hagen gjennom året, slik at du fordeler oppgavene utover året og hagearbeid blir mer glede enn stress.

Temabaserte minikurs

I Hobbygartnerskolens Medlemsportal finner du vårt innholdsrike grunnkurs som hjelper deg i gang med prosjekter i hagen din. 

I tillegg til Grunnkurset har vi en rekke temabaserte minikurs, slik at du kan fordype deg i ett tema om gangen. 

Summen av innholdet i denne kursportalen gir deg den kunnskapen du trenger for å komme i gang i egen hage.

"Hanne forklarer så enkelt og logisk at det er en fryd å høre på. Veldig inspirerende!"

Grete Nergaard, kursdeltager

Dette inneholder medlemskapet:

Månedlige spørretimer

Hver måned går Henriette og jeg live på Zoom og svarer på spørsmål som er kommet inn. Henriette Solum Pettersen er faglært gartner og sammen med henne svarer vi på spørsmål som er kommet inn. Vi kombinerer ofte spørsmålene til enkelte temaer, slik at timene blir en kombinasjon av leksjon og spørretime.

Ukentlige hagetips

En av de tingene våre medlemmer sier de setter mest pris på, er de korte inspirasjonsvideoene hvor jeg tar opp ulike ting fra sesong til sesong. Derfor lager vi nye filmer hver uke og legger dem der de hører hjemme, enten det er i hagekalenderen, i hagekanalen eller det er i et av de temabaserte minikursene. 

Lukket Facebook-gruppe

I tillegg til medlemsportalen, har vi en egen lukket Facebook-gruppe. Her deler vi nyttig innhold for medlemmene våre, som blant annet livesendinger og andre inspirasjonsfilmer. 

Gruppen er også til for at våre medlemmer enkelt kan dele sine suksesser og utfordringer i hagen, samt stille spørsmål og få svar fra oss og de andre i gruppen. 

Månedlige intervjuer

I 2019 har vi begynt med "Hobbygartnerskolens Hagehjørne", en time i måneden hvor vi intervjuer hagefolk. Det kan være fagfolk innenfor gartnerfaget, blomsterbinderi eller hagedesign, i tillegg til hageglade hobbygartnere som brenner for ulike ting i hagene sine. 

"Jeg er utrolig fornøyd med dette kurset fordi det går i dybden og har veldig bra innhold!"

Nina Werring Lie

Modulene i Grunnkurset:

Modul 1 - Bli bevisst på hva du vil med hagen din

Den første modulen handler om deg og hagen din. Her ser vi på hvordan du kan bli bevisst på hvilken hage du drømmer om. Vi ser på hvilke utfordringer du har i hagen din og hvilke muligheter som er der. 

Du får en rekke tips til hvordan du kan spare både tid og penger i din egen hage, ved å skape den hagen som passer best for deg og din familie.

Modul 2 - Lær å jobbe med naturen i hagen din

I den andre modulen ser vi nærmere på livet i hagen. Hva er god jord? Og hvordan får du det i hagen din? Hvorfor er lyset viktig for plantene i hagen? Og hvordan kan du ta vare på hagens medhjelpere, slik at du skaper en sunn og frisk hage?

Vi geleider deg gjennom hele "naturfagstimen" på en praktisk måte som gjør det enkelt å ta kunnskapen i bruk i egen hage. 

Modul 3 - Lære å lage din egen hageplan

I den tredje modulen begynner vi på hageplanen. Her får du teknikker for å måle opp hagen og forme bruksområdene, og vi ser på de viktigste hagedesign-prinsippene.

Vi ser på hvordan du kan utnytte en skråning eller hellende tomt, og du får konkrete tips til små grep du kan gjøre for å skape en hage som lever med familien i årene som kommer.

Modul 4 - Lær å lage din egen planteplan

I den fjerde modulen skal du lære å lage din egen planteliste. Her lærer du hvordan du lager et vakkert blomsterbed, hvilke planter som passer hvor og hvordan du med ulike planter skaper variasjon i hagen.

Du får tips til hvordan du kan jobbe med form og farge, samt hvordan du kan utnytte plantenes ulike egenskaper.

Modul 5 - Hvordan lage kjøkkenhage 

Ønsker du å lage en kjøkkenhage, men du vet ikke hvor du skal starte? Kanskje vet du ikke hvor i hagen  kjøkkenhagen bør ligge? Hvilke planter skal du dyrke? Og hvilke utfordringer kan du støte på?

I tillegg til dette gir vi deg tips til hvordan du kan bruke det du dyrker, enten det skal tørkes, fryses, saftes eller syltes. 

Modul 6 - Gjøremål i hagen gjennom året

Sist, men ikke minst, så ser vi i den sjette modulen på grunnleggende hagestell. Hvordan utnytte årstidene i hagen og skape en hage som blomstrer fra tidlig vår til sen høst?  Hvordan og når skal du beskjære busker og trær? Og hvordan holde ugresset nede?

Hvilke oppgaver skal gjøres daglig og ukentlig i hagen? Mange av de konkrete oppgavene er også beskrevet i vår Hagekalender, som følger med i medlemsportalen.

"Hobbygartnerskolen dekker alt fra fotosyntesen til hageplanlegging, farge og stilvalg, samt hvordan du planter og steller busker og blomster"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

... og de temabaserte minikursene:

Den Lille Beskjæringsskolen 

Å beskjære busker og trær er en viktig oppgave i hagen. I dette minikurset lærer du grunnprinsippene om beskjæring, hvordan du beskjærer, samt når du beskjærer de ulike hovedgruppene av busker og trær.

Den Lille Kompostskolen

Å kompostere eget hageavfall er en super måte å forbedre jorden på og tilføre næring i egen hage. I dette minikurset lærer du grunnprinsippene i kompostering, hvordan de ulike metodene fungerer, samt hvordan du avdekker og løser enkle problemområder.

Den Lille Såskolen

Å så sine egne planter er en rimelig måte å fylle hagen sin med nye planter på. I dette minikurset lærer du hvordan du sår ulike frø, hvordan du driver dem frem til frodige planter, samt hva du kan så til ulike tider av året.

Den Lille Planteformeringsskolen

Å dyrke frem sine egne planter er en morsom og billig måte å fylle hagen sin med planter på. I dette minikurset vil du lære hvordan du formerer planter ved hjelp av ulike teknikker.

Den Lille Krukkeskolen

Å fylle hagen sin med fargerike krukker er en enkel måte å skape en vakker hage på. I dette minikurset lærer du hvordan du planlegger, planter, steller og vedlikeholder vakre og frodige krukker.

"Det er et lærerikt og lettfattelig kurs, og jeg liker at jeg kan gå tilbake på emner og se gjennom videoene på nytt"

Ann Kjerstin Dybvik, kursdeltager

Støttefunksjoner:

Hobbygartnerskolens digitale Hagekalender 

En av de store utfordringene for nybegynnere i hagen, er å vite hva man skal gjøre når. I vår hagekalender deler vi året opp i 12 mini-sesonger, fra tidlig vår til sen vinter. Dette er en hagekalender som kan brukes av alle, uavhengig av hvor du bor i landet. 

Hobbygartnerskolens Hagekanal

I Hobbygartnerskolens Hagekanal finner du både våre FB-livesendinger og andre hagefilmer vi har laget. Alt sortert etter tema, sånn at du lett finner filmer om et enkelt tema, eller du raskt finner tilbake til en film du vil se igjen.

Sjekklister, plantelister, m. m.

I tillegg har vi en rekke sjekklister, plantelister, og annet støttemateriell som hjelper deg i hagen din. Noen har utfordringer med skadedyr, andre opplever for lite blomstring. Noen ønsker mer struktur i hagen sin, og mange av disse utfordringene kan du gjøre noe med ved hjelp av litt planlegging. 

I vårt medlemskap hjelper vi deg i denne planleggingen, blant annet ved hjelp av en del støttemateriell som du kan hente frem ved behov.

"Jeg er blitt kjent med et helhetssyn på hage som tar med alt fra mikroorganismer i jorda og hvordan få sunne planter til bruk av farger for å skape en helhet og harmoni i hagen. Jeg visste ikke at jeg hadde savnet dette før jeg fant det."

Karin Alvar, kursdeltager

Jordsmonn og klima

Visste du at det finnes flere milliarder mikroorganismer per gram jord? Og at måten du behandler dem på har betydning for hvor fin hagen din blir? I denne portalen lærer vi deg ikke bare hva du kan gjøre i egen hage, men også hvorfor.

Planter og egenskaper

Visste du at planter stort sett er bygd opp på samme måte? Og at de har hver sine egenskaper som du kan utnytte i din hage? I vår medlemsportal får du grunnleggende plantekunnskap slik at du kan velge de riktige plantene til hagen din.

Gjøremålene

Visste du at mange av gjøremålene i hagen verken er vanskelige eller spesielt tidkrevende? Og at mange av dem slår flere fluer i en smekk? Med grunnleggende plantekunnskap vil du lettere forstå både hvorfor, hvordan og når hagens oppgaver skal utføres.

Drømmer du om å realisere hagedrømmen? Start NÅ!

Det er NÅ du legger grunnlaget for den hagen du drømmer om, som du får energi av å gå ut i, som du er stolt av og som hele familien har lyst å bruke. Hvorfor? Fordi hage er vel så mye en bevisstgjøringsprosess som noe annet. Jo lenger du utsetter prosessen, jo lenger utsetter du det ferdige resultatet. Så, meld deg på NÅ og ta hagedrømmen din på alvor!

Hvordan fungerer medlemskapet?

Hobbygartnerskolens Medlemskap er en digital portal som består av tre elementer; digitale kurs, livesendinger og ulike støttefunksjoner.

Det eneste du trenger for å følge kurset er en digital enhet (PC, nettbrett, mobil) og nettilgang (wifi eller 4G).

Du har tilgang til alt innhold så lenge du er medlem, og du finner link til innholdet fra medlemssiden. 

Oppgaver og annet kursmateriell er nedlastbart, slik at du kan lagre dette på din egen datamaskin og bygge opp din egen personlige hagebok etterhvert som du jobber deg gjennom portalen.

MELD DEG PÅ NÅ!

"Gjennom sine grundige kursmoduler har Hanne dratt meg inn i en hageverden som tenker annerledes enn ukeblader og hagebøker gjør"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

Dette passer for deg som:

 • ... har flyttet inn i nytt hus og fått hage for første gang.
 • ... synes det er litt gøy med hage, men som sliter med å sette ditt preg på egen hage.
 • ... har lyst på grunnleggende kunnskap, enten du er nybegynner eller litt erfaren, uavhengig av hvor i landet du bor.
 • ... har lyst å dyrke ting du kan høste av, enten det er å lage dine egne buketter av snittblomster, eller bringebær til sommerkakene.
 • ... har lyst å få barna med på flere ting i hagen.

Dette passer ikke for deg som:

 • ... mener du kan nok om hage som det er og ikke ønsker å lære noe nytt.
 • ... synes alt som har med hage å gjøre er tidkrevende og kjedelig.
 • ... synes det høres overveldende ut.
 • ... ikke er opptatt av kortreiste miljøtiltak og organisk hagedrift.

"Skulle jeg gi kurset og oppfølgingen terningkast, så må det bli terningkast seks"

Berit Schau, kursdeltager

Om oss

Grunnleggerne av Hobbygartnerskolen er Hanne og Erling Slyngstad-Hægeland. I tillegg til å grave i egen hage og fordype seg i det hun kommer over av hagefaglige kilder, har Hanne to års erfaring fra Randesund Hagesenter i Kristiansand. Erling har 30 års fartstid som fotojournalist, blant annet 15 år i Dagbladet. Sammen driver de nettbutikken "Fruen fra Haven" og onlinekursene som går under navnet "Hobbygartnerskolen".

"Hagekurset til Hobbygartnerskolen har blitt mitt nye oppslagsverk når jeg trenger tips og råd"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

Vår kurs- og medlemsportal gir deg:

 • ... et redskap som hjelper deg å skape den lettstelte hagen du drømmer om, og som gjør at du sparer tid og penger!
 • ... kunnskap om hvordan du kan jobbe på lag med naturen, slik at du skaper en sunn og frisk hage, og finner rett plante til rett plass på første forsøk!
 • ... kunnskap om hvordan du lager din egen hageplan slik at du former de ulike bruksområdene i hagen, så hagen passer din familie og alle har lyst å bruke den!
 • ... kunnskap om hvordan du lager en planteplan slik at du kan skape vakre og frodige blomsterbed med planter som vil trives i din hage, og som blomstrer fra tidlig vår til sen høst!
 • ... kunnskap om grunnleggende hagestell, slik at du kan fordele oppgavene utover året og hagearbeidet blir mer glede enn stress.
Test ut medlemskapet i en uke for KUN kr 49,-

"Jeg anbefaler på det varmeste andre hageeiere å melde seg på kurset. Her er det mange miljømessige, nyttige og både tids- og pengebesparende tips og råd."

Berit Schau, kursdeltager

Spørsmål og svar

I en evaluering for litt siden sa en kursdeltager; «Jeg skulle ønske jeg hadde tatt dette kurset da jeg fikk min første hage for 25 år siden», og andre melder tilbake at de ser på hagene sine med helt nye øyne etter at de har vært gjennom kurset vårt. Grunnen til det er at du både lærer det grunnleggende om livet i hagen, samtidig som du får kunnskap om hagedesign og utnyttelse av hele hagen.

Ja, dette passer absolutt for deg. Med dette kurset får du grunnleggende hagekunnskap som du kan ta med deg i all din tid som hageeier. Du slipper å gjøre alle nybegynnerfeilene, og sparer deg selv for både tid og penger ved at du gjør ting i riktig rekkefølge og finner rett plante til rett plass på første forsøk.

Ja, dette kurset tar utgangspunkt i deg og din hage, uavhengig av størrelse. Det handler om hva du vil bruke hagen din til og hvordan du kan utnytte det uterommet du har best mulig. Derfor passer det både for store og små hager.

Ja, på lik linje som ovenfor, så tar dette kurset utgangspunkt i deg og hagen din uavhengig av hvor du bor. Kunnskap om naturen, hagedesign og plantelære er like aktuelt i nord som i sør, og kurset er tilrettelagt på en måte som gjør at du lærer blant annet hvordan du skal finne planter som passer i din hage.

For å være helt enig så vet jeg ikke. Når våren setter i gang for fullt har jeg det like travelt som deg ute i hagen, i tillegg til at mitt hovedfokus i år vil være å hjelpe våre medlemmer inne i portalen.

 

Hvis du har lyst å ta kurset men ikke har tid nå på grunn av sykdom, skole, eller annet som gjør at dagene er fulle nå på vinteren, så får du tilgang til opptak av leksjonene, slik at du kan se dem når det passer deg.

PRØV EN UKE FOR KUN KR 49,-

Test ut vår innholdsrike kurs- og medlemsplattform i en uke for KUN kr 49,-. Deretter løper medlemskapet med kr 375,- per måned inntil du sier det opp.

kr 49,-

deretter kr 375,- per måned

Medlemskapet inneholder:

 • Innholdsrik kursportal: 
  - Hobbygartnerskolens Grunnkurs
  - Hobbygartnerskolens Hagekalender
  - Hobbygartnerskolens 
  Hagekanal
  - Den Lille Krukkeskolen
  - Den Lille Såskolen
  - Den Lille Kompostskolen
  - Den Lille Beskjæringsskolen
  - Den Lille Planteformerings-skolen
 • Månedlige spørretimer med faglært gartner
 • Månedlige intervjuer med fagfolk og andre hagefolk
 • Månedlig tema med både påfyll av nytt innhold og link til allerede eksisterende materiell
 • Månedlig påfyll i kursportalen, blant annet med nyheter som «Planteportrettet»
 • Ukentlige mailer med link til aktuelle gjøremål for sesongen
 • Ukens hagetips; en kort video med konkrete inspirerende hagetips

Test ut portalen i en uke for kun kr 49,-!

Det er ingen bindingstid, men etter prøveuken løper medlemskapet med kr 375,- til du sier det opp.

14 dagers angrefrist
iht. angrerettloven

MELD DEG PÅ I DAG!

"Det passer ikke nå. Kan jeg ta det senere?"

Ja, du kan melde deg på senere, men skal jeg være helt ærlig så er det beste tidspunktet NÅ!

Grunnen til det er at hageplanlegging er vel så mye en bevisstgjøringsprosess som noe annet. Jo lenger du utsetter prosessen, jo lenger utsetter du det ferdige resultatet. 

Er det ikke på tide å starte planleggingen? Du kan se leksjoner og gjøre jobben i ditt tempo, men begynner du i dag, vil du allerede i morgen ha tatt det første steget mot  din egen drømmehage.

Så, blir du med? Klikk på knappen under og meld deg på, så ses vi inne i portalen

Test ut medlemskapet i en uke for KUN kr 49,-

Kontakt oss

Er det noe du lurer på? Send oss en e-post, så svarer vi så fort vi kan!