Start sommersesongen i vinter!

Har du noen gang vært frustrert over at du ikke klarer å skape den hagen du drømmer om? Og hver vår går du på med nytt mot, men når høsten kommer ser du at det ikke ble sånn som du ønsket? Albert Einstein sa en gang at det er galskap å gjøre det samme om og om igjen, og forvente et annet resultat. Akkurat nå er hagen din kanskje dekket av snø, og du tenker at hage hører våren til. Men sannheten er at det er i vinter du legger grunnlaget for årets hagesesong. Så benytt deg av januartilbudet og kom i gang med planlegging av drømmehagen allerede i vinter!

 

Få 50% rabatt på Intensivkurset og to mnd. medlemskap!

Få en KICK-START på hagesesongen 2020!

For meg er hagen ikke bare et ekstra uterom og en forlengelse av huset store deler av året. Den er også et sted for avslapning, fysisk aktivitet, kreativ utfoldelse og mestring. 

Men mange opplever hage som stress. For dem er hagen stadig en kime til dårlig samvittighet fordi de enten ikke har tid, råd eller kunnskap nok til å skape den hagen de både kan glede seg over og samtidig være stolte av. Og selv om de så veldig gjerne vil få det til, så aner de ikke hvor de skal begynne.

Hvis du kjenner deg igjen i dette, har jeg noe for deg. For jeg har bestemt meg for å gjenta fjorårets suksess med et fem ukers intensivt hagekurs i januar/februar som hjelper deg å legge en plan for hagen din.

For sannheten er at i mai er det for sent. Da er sesongen i gang for fullt og det eneste du rekker over er å gjøre akkurat de samme tingene som i fjor. Men utnytter du vinteren kan du legge en ny plan og se endringene allerede til sommeren! Det er nemlig NÅ du legger planene for å skape den hagen du drømmer om, som du får energi av å gå ut i, som du er stolt av og som hele familien har lyst å bruke.

Vi starter onsdag 15. januar kl. 20.00, og holder på i ca. en time hver kurskveld. Det eneste du trenger av utstyr er en digital enhet og et godt nett. 

Så, meld deg på i dag og få en skikkelig kick-start på hagesesongen 2020!

Hilsen 
Hanne Slyngstad-Hægeland
Hobbygartnerskolen

"Det var da jeg meldte meg på onlinekurset til Hobbygartnerskolen at jeg begynte å jobbe systematisk med hagedrømmen."

Berit Schau, kursdeltager

KURSINNHOLD:

Kurskveldene holdes live på den digitale møteplattformen Zoom.

🌼  UKE 1, onsdag 15. januar kl. 20.00: 
Bli bevisst på hva du vil med hagen din, slik at du skaper en hage du er stolt av og som hele familien har lyst å bruke.

🌼  UKE 2, onsdag 22. januar kl. 20.00:
Lær å jobbe med naturen i hagen din, slik at du skaper en lettstelt og frodig hage.

🌼  UKE 3, onsdag 29. januar kl. 20.00:
Lær å lage din egen hageplan, slik at du får utnyttet hele hagen og lærer hvordan du bruker de grunnleggende hagedesign-prinsippene.

🌼  UKE 4, onsdag 5. februar kl. 20.00: 
Lær å lage en planteplan, slik at du fyller hagen med planter som trives hos deg og som blomstrer fra tidlig vår til sen høst.

🌼  UKE 5, onsdag 12. februar kl. 20.00: Lær de grunnleggende gjøremålene i hagen gjennom året, slik at du fordeler oppgavene utover året og hagearbeid blir mer glede enn stress.

Få 50% rabatt på Intensivkurset og to mnd. medlemskap!

"Jeg er utrolig fornøyd med dette kurset fordi det går i dybden og har veldig bra innhold!"

Nina Werring Lie

INNHOLDSRIK KURS- OG MEDLEMSPORTAL:

Kurs- og medlemsportalen ligger i det digitale verktøyet Kajabi, mens spørretimer og Hagehjørnet holdes på Zoom.

✅ Månedlige spørretimer med egen gartner, slik at du kan få faglige svar på det du lurer på.

✅ Månedlige intervjuer med fagfolk og andre dedikerte hagefolk, slik at du kan få inspirasjon og kunnskap av folk som har erfaring.

✅ Månedlig tema, slik at du får jevnlig påfyll av den kunnskapen du trenger for å realisere din hagedrøm.  

✅ Ukentlig mail med inspirasjon og tips til konkrete gjøremål, slik at du vet hva du skal gjøre i de ulike sesongene.

✅ Tilgang til vår innholdsrike kursportal med Hobbygartnerskolens Grunnkurs og en rekke temabaserte minikurs, slik at du kan se leksjoner og videoer når det passer deg.

Få 50% rabatt på Intensivkurset og to mnd. medlemskap!

"Hanne forklarer så enkelt og logisk at det er en fryd å høre på. Veldig inspirerende!"

Grete Nergaard, kursdeltager

"Hobbygartnerskolen har gjort at eg har gått fra å være ein litt usikker amatør i hagen, til å bli ein trygg og god hobbygartner."

Marianne H. Vik, kursdeltager

Dette lærer du i kurset:

Uke 1 - Bli bevisst på hva du vil med hagen din

Den første uken handler om deg og hagen din. Her ser vi på hvordan du kan bli bevisst på hvilken hage du drømmer om. Vi ser på hvilke utfordringer du har i hagen din og hvilke muligheter som er der. 

Du får en rekke tips til hvordan du kan spare både tid og penger i din egen hage, ved å skape den hagen som passer best for deg og din familie.

Dato: onsdag 15. januar kl. 20 - 21

Uke 2 - Lær å jobbe med naturen i hagen din

I den andre uken ser vi nærmere på livet i hagen. Hva er god jord? Og hvordan får du det i hagen din? Hvorfor er lyset viktig for plantene i hagen? Og hvordan kan du ta vare på hagens medhjelpere, slik at du skaper en sunn og frisk hage?

Vi geleider deg gjennom hele "naturfagstimen" på en praktisk måte som gjør det enkelt å ta kunnskapen i bruk i egen hage. 

Dato: onsdag 22. januar kl. 20 - 21

Uke 3 - Lære å lage din egen hageplan

I den tredje begynner vi på hageplanen. Her får du teknikker for å måle opp hagen og forme bruksområdene, og vi ser på de viktigste hagedesign-prinsippene.

Vi ser på hvordan du kan utnytte en skråning eller hellende tomt, og du får konkrete tips til små grep du kan gjøre for å skape en hage som lever med familien i årene som kommer.

Dato: onsdag 29. januar kl. 20 - 21

Uke 4 - Lær å lage din egen planteplan

I den fjerde uken skal du lære å lage din egen planteliste. Her lærer du hvordan du lager et vakkert blomsterbed, hvilke planter som passer hvor og hvordan du med ulike planter skaper variasjon i hagen.

Du får tips til hvordan du kan jobbe med form og farge, samt hvordan du kan utnytte plantenes ulike egenskaper.

Dato: onsdag 5. februar kl. 20 - 21

Uke 5 - Gjøremål i hagen gjennom året

Sist, men ikke minst, så ser vi i den femte uken på grunnleggende hagestell. Hvordan utnytte årstidene i hagen og skape en hage som blomstrer fra tidlig vår til sen høst?  Hvordan og når skal du beskjære busker og trær? Og hvordan holde ugresset nede?

Hvilke oppgaver skal gjøres daglig og ukentlig i hagen? Mange av de konkrete oppgavene er også beskrevet i vår Hagekalender, som følger med i medlemsportalen.

Dato: onsdag 12. februar kl. 20 - 21

"Hobbygartnerskolen dekker alt fra fotosyntesen til hageplanlegging, farge og stilvalg, samt hvordan du planter og steller busker og blomster"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

Dette inneholder medlemskapet:

Månedlige spørretimer

Hver måned går Henriette og jeg live på Zoom og svarer på spørsmål som er kommet inn. Henriette Solum Pettersen er faglært gartner og sammen med henne svarer vi på spørsmål som er kommet inn. Vi kombinerer ofte spørsmålene til enkelte temaer, slik at timene blir en kombinasjon av leksjon og spørretime.

Ukentlige hagetips

En av de tingene våre medlemmer sier de setter mest pris på, er de korte inspirasjonsvideoene hvor jeg tar opp ulike ting fra sesong til sesong. Vi lager nye filmer fra sesong til sesong og legger dem der de hører hjemme, enten det er i hagekalenderen, i hagekanalen eller det er i et av de temabaserte minikursene. 

Månedlige intervjuer

I tillegg til spørretimene har vi "Hobbygartnerskolens Hagehjørne", en time i måneden hvor vi intervjuer hagefolk. Det kan være fagfolk innenfor gartnerfaget, blomsterbinderi eller hagedesign, i tillegg til hageglade hobbygartnere som brenner for ulike ting i hagene sine. 

Lukket Facebook-gruppe

I tillegg til medlemsportalen, har vi en egen lukket Facebook-gruppe. Her deler vi nyttig innhold for medlemmene våre, som blant annet livesendinger og andre inspirasjonsfilmer. 

Gruppen er også til for at våre medlemmer enkelt kan dele sine suksesser og utfordringer i hagen, samt stille spørsmål og få svar fra oss og de andre i gruppen. 

Digitale hagekurs 

I Hobbygartnerskolens Medlemsportal finner du vårt innholdsrike grunnkurs som hjelper deg i gang med prosjekter i hagen din. 

I tillegg til Grunnkurset har vi en rekke temabaserte minikurs, slik at du kan fordype deg i ett tema om gangen. 

Summen av innholdet i denne kursportalen gir deg den kunnskapen du trenger for å komme i gang i egen hage.

"Det er et lærerikt og lettfattelig kurs, og jeg liker at jeg kan gå tilbake på emner og se gjennom videoene på nytt"

Ann Kjerstin Dybvik, kursdeltager

Støttefunksjoner:

Hobbygartnerskolens digitale Hagekalender 

En av de store utfordringene for nybegynnere i hagen, er å vite hva man skal gjøre når. I vår hagekalender deler vi året opp i 12 mini-sesonger, fra tidlig vår til sen vinter. Dette er en hagekalender som kan brukes av alle, uavhengig av hvor du bor i landet. 

Hobbygartnerskolens Hagekanal

I Hobbygartnerskolens Hagekanal finner du både våre FB-livesendinger og andre hagefilmer vi har laget. Alt sortert etter tema, sånn at du lett finner filmer om et enkelt tema, eller du raskt finner tilbake til en film du vil se igjen.

Sjekklister, plantelister, m. m.

I tillegg har vi en rekke sjekklister, plantelister, og annet støttemateriell som hjelper deg i hagen din. Noen har utfordringer med skadedyr, andre opplever for lite blomstring. Noen ønsker mer struktur i hagen sin, og mange av disse utfordringene kan du gjøre noe med ved hjelp av litt planlegging. 

I vårt medlemskap hjelper vi deg i denne planleggingen, blant annet ved hjelp av en del støttemateriell som du kan hente frem ved behov.

Jordsmonn og klima

Visste du at det finnes flere milliarder mikroorganismer per gram jord? Og at måten du behandler dem på har betydning for hvor fin hagen din blir? I denne portalen lærer vi deg ikke bare hva du kan gjøre i egen hage, men også hvorfor.

Planter og egenskaper

Visste du at planter stort sett er bygd opp på samme måte? Og at de har hver sine egenskaper som du kan utnytte i din hage? I vår medlemsportal får du grunnleggende plantekunnskap slik at du kan velge de riktige plantene til hagen din.

Gjøremålene

Visste du at mange av gjøremålene i hagen verken er vanskelige eller spesielt tidkrevende? Og at mange av dem slår flere fluer i en smekk? Med grunnleggende plantekunnskap vil du lettere forstå både hvorfor, hvordan og når hagens oppgaver skal utføres.

MELD DEG PÅ I DAG!

Hver onsdag i fem uker fra og med onsdag 15. januar holder vi en times live leksjoner. Det eneste du trenger for å være med er en digital enhet og et godt nett. Ved påmelding får du tilsendt en link til programmet Zoom hvor leksjonene holdes. Det tas opptak av leksjonene, og du får tilgang til disse slik at du kan se dem på nytt så mange ganger du ønsker.

Hvordan fungerer kursportalen og medlemskapet?

Hobbygartnerskolens kurs- og medlemsportal er en digital portal som består av tre elementer; digitale kurs, livesendinger og ulike støttefunksjoner.

Det eneste du trenger for å følge kurset er en digital enhet (PC, nettbrett, mobil) og nettilgang (wifi eller 4G).

Du har tilgang til alt innhold så lenge du er medlem, og du finner link til innholdet fra medlemssiden. 

Oppgaver og annet kursmateriell er nedlastbart, slik at du kan lagre dette på din egen datamaskin og bygge opp din egen personlige hagebok etterhvert som du jobber deg gjennom portalen.

MELD DEG PÅ NÅ!

"Hagekurset til Hobbygartnerskolen har blitt mitt nye oppslagsverk når jeg trenger tips og råd"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

Dette passer for deg som:

 • ... har flyttet inn i nytt hus og fått hage for første gang.
 • ... synes det er litt gøy med hage, men som sliter med å sette ditt preg på egen hage.
 • ... har lyst på grunnleggende kunnskap, enten du er nybegynner eller litt erfaren, uavhengig av hvor i landet du bor.
 • ... har lyst å dyrke ting du kan høste av, enten det er å lage dine egne buketter av snittblomster, eller bringebær til sommerkakene.
 • ... har lyst å få barna med på flere ting i hagen.

Dette passer ikke for deg som:

 • ... mener du kan nok om hage som det er og ikke ønsker å lære noe nytt.
 • ... synes alt som har med hage å gjøre er tidkrevende og kjedelig.
 • ... synes det høres overveldende ut.
 • ... ikke er opptatt av kortreiste miljøtiltak og organisk hagedrift.

"Skulle jeg gi kurset og oppfølgingen terningkast, så må det bli terningkast seks"

Berit Schau, kursdeltager

Om oss

Grunnleggerne av Hobbygartnerskolen er Hanne og Erling Slyngstad-Hægeland. I tillegg til å grave i egen hage og fordype seg i det hun kommer over av hagefaglige kilder, har Hanne to års erfaring fra Randesund Hagesenter i Kristiansand. Erling har 30 års fartstid som fotojournalist, blant annet 15 år i Dagbladet. Sammen driver de nettbutikken "Fruen fra Haven" og onlinekursene som går under navnet "Hobbygartnerskolen".

"Jeg er blitt kjent med et helhetssyn på hage som tar med alt fra mikroorganismer i jorda og hvordan få sunne planter til bruk av farger for å skape en helhet og harmoni i hagen. Jeg visste ikke at jeg hadde savnet dette før jeg fant det."

Karin Alvar, kursdeltager

Vårt kurs- og medlemskonsept gir deg:

 • ... et redskap som hjelper deg å skape den lettstelte hagen du drømmer om, og som gjør at du sparer tid og penger!
 • ... kunnskap om hvordan du kan jobbe på lag med naturen, slik at du skaper en sunn og frisk hage, og finner rett plante til rett plass på første forsøk!
 • ... kunnskap om hvordan du lager din egen hageplan slik at du former de ulike bruksområdene i hagen, så hagen passer din familie og alle har lyst å bruke den!
 • ... kunnskap om hvordan du lager en planteplan slik at du kan skape vakre og frodige blomsterbed med planter som vil trives i din hage, og som blomstrer fra tidlig vår til sen høst!
 • ... kunnskap om grunnleggende hagestell, slik at du kan fordele oppgavene utover året og hagearbeidet blir mer glede enn stress.
Få 50% rabatt på Intensivkurset og to mnd. medlemskap!

“Jeg har fått en ny og dypere hageglede etter at jeg fant dere.”

Tone Thorstensen, kursdeltager

Spørsmål og svar

I en evaluering for en tid siden sa en kursdeltager; «Jeg skulle ønske jeg hadde tatt dette kurset da jeg fikk min første hage for 25 år siden», og andre melder tilbake at de ser på hagene sine med helt nye øyne etter at de har vært gjennom kurset vårt. Grunnen til det er at du både lærer det grunnleggende om livet i hagen, samtidig som du får kunnskap om hagedesign og utnyttelse av hele hagen.

Ja, dette passer absolutt for deg. Med dette kurset får du grunnleggende hagekunnskap som du kan ta med deg i all din tid som hageeier. Du slipper å gjøre alle nybegynnerfeilene, og sparer deg selv for både tid og penger ved at du gjør ting i riktig rekkefølge og finner rett plante til rett plass på første forsøk.

Ja, dette kurset tar utgangspunkt i deg og din hage, uavhengig av størrelse. Det handler om hva du vil bruke hagen din til og hvordan du kan utnytte det uterommet du har best mulig. Derfor passer det både for store og små hager.

Ja, på lik linje som ovenfor, så tar dette kurset utgangspunkt i deg og hagen din uavhengig av hvor du bor. Kunnskap om naturen, hagedesign og plantelære er like aktuelt i nord som i sør, og kurset er tilrettelagt på en måte som gjør at du lærer blant annet hvordan du skal finne planter som passer i din hage.

 

Dette er et kurs jeg kun holder en gang i året. Og det er en helt konkret grunn til det, og det er for å hjelpe deg å utnytte vinteren maksimalt. For når våren kommer har både du og jeg det så travelt ute i hagene våre at vi ikke har tid til å sitte inne og ta kurs. 

Så hvis innholdet i kurset er PERFEKT for deg - bli med! Skulle du ikke ha anledning til å følge en eller flere av leksjonene live, så legger jeg dem inn i en portal hvor du kan se dem senere. Og det er det som er så fint med nettbaserte kurs, du kan ta dem i egen stue. Enten live eller i opptak. 

Få en god start på årets hagesesong med Hobbygartnerskolens live intensivkurs!

Få både live intensivkurs og to måneders medlemskap for 50% rabatt, kr 1.370,- (ord. pris kr 2.740,-). Det er ingen bindingstid, men etter de to månedene som er inkludert i kursavgiften, løper medlemskapet med kr 375,- per måned til du sier det opp.

kr 1.370,-

(ord. pris kr 2.740,-)

Intensivkurset inneholder:

 • Fem ukers live leksjoner (Zoom):
  - onsdag 15. januar, kl. 20.00.
  - onsdag 22. januar, kl. 20.00.
  - onsdag 29. januar, kl. 20.00.
  - onsdag 5. februar, kl. 20.00.
  - onsdag 12. februar, kl. 20.00.
 • Egen portal med opptak av leksjonene
 • Oppgavehefte til hver leksjon
 • Tilgang til Intensivkurset i et år fra kursstart.

Medlemskapet inneholder:

 • Månedlige spørretimer med faglært gartner
 • Intervjuer med fagfolk og andre hagefolk
 • Månedlig påfyll av nytt innhold og link til allerede eksisterende materiell i kursportalen
 • Ukentlige mailer med link til aktuelle gjøremål for sesongen og ukens hagetips
 • NYHET 2020: Månedlig arbeidshefte i Hagekalenderen
 • Innholdsrik kursportal: 
  - Hobbygartnerskolens Grunnkurs
  - Hobbygartnerskolens Hagekalender
  - Hobbygartnerskolens Hagekanal
  - Den Lille Krukkeskolen
  - Den Lille Såskolen
  - Den Lille Kompostskolen
  - Den Lille Beskjæringsskolen
  - Den Lille Planteformerings-skolen
 • Tilgang til medlemsportalen så lenge du har et aktivt medlemskap.

Det er ingen bindingstid, men etter de to månedene som er inkludert i kursavgiften, løper medlemskapet med kr 375,- per måned til du sier det opp.

14 dagers angrefrist iht. angrerettloven

MELD DEG PÅ I DAG!

"Det passer ikke nå. Skal du holde dette kurset igjen senere?"

Dette er et kurs jeg kun holder en gang i året. Og det er en helt konkret grunn til det, og det er for å hjelpe deg å utnytte vinteren maksimalt. For når våren kommer har både du og jeg det så travelt ute i hagene våre at vi ikke har tid til å sitte inne og ta kurs. 

Så hvis innholdet i kurset er PERFEKT for deg - bli med! Skulle du ikke ha anledning til å følge en eller flere av leksjonene live, så legger jeg dem inn i en portal hvor du kan se dem senere. Og det er det som er så fint med nettbaserte kurs, du kan ta dem i egen stue. Enten live eller i opptak. 

Blir du med? Klikk på knappen under og meld deg på!

Få 50% rabatt på Intensivkurset og to mnd. medlemskap!

Kontakt oss

Er det noe du lurer på? Send oss en e-post, så svarer vi så fort vi kan!