Skap din egen drømmehage

Visste du at en fin hage ikke begynner hos en hagedesigner eller på et hagesenter? Den begynner i ditt hode. Å få en hage som bugner av blomster og som tar pusten fra naboen er ingen kunst. Men det kan ta litt tid. Og kreve litt kunnskap. Kunnskap du får gjennom Hobbygartnerskolens nye og moderne måte å lære hagehold på; vårt digitale Hagekurs.

Det er enklere enn du tror!

Hvilke hagedrømmer har du?

Drømmer du om en hage der ungene kan leke på gresset, mens du høster egendyrkede grønnsaker til sommermiddagen? Eller kanskje du ser for deg en koselig sitteplass hvor du kan lese bøker i skyggen under et epletre? Ønsker du et frodig blomsterbed som gir deg gratis buketter til stuen? Eller vil du ha litt av alt, men vet ikke hvordan du skal komme dit? Det vet vi. Og i vårt hagekurs geleider vi deg steg for steg inn i hagens vidunderlige verden. 

Kort om hagekurset

Se filmen under fra en FB-livesending hvor jeg forteller om kurset.

Jordsmonn og klima

Visste du at det finnes flere milliarder mikroorganismer per gram jord? Og at måten du behandler dem på har betydning for hvor fin hagen din blir? I dette online-kurset forteller vi deg ikke bare hva du kan gjøre i egen hage, men også hvorfor.

Planter og egenskaper

Visste du at planter stort sett er bygd opp på samme måte? Og at de har hver sine egenskaper som du kan utnytte i din hage? I Hobbygartnerskolens Hagekurs får du grunnleggende plantekunnskap slik at du kan velge de riktige plantene til hagen din.

Gjøremålene

Visste du at mange av gjøremålene i hagen verken er vanskelige eller spesielt tidkrevende? Og at mange av dem slår flere fluer i en smekk? Med grunnleggende plantekunnskap vil du lettere forstå både hvorfor, hvordan og når hagens oppgaver skal utføres.

"Dette er suverent! Hagen vår ble helt ny etter gratiskurset! Nå gleder vi oss til å ta online-kurset og få flere tips og ideer til hagen vår!"

Paal Seivaag

"Jeg kan absolutt anbefale Hanne, hun har mange gøye og litt annerledes tanker om en hage. Hun har kreative løsninger og resultatet i hagen vår ble finere enn forventet."

Kristin Iglebæk

"- Det var litt gøy å gjøre dette, og nå må vi besøke dere mer! Jeg så også en mark og et skrukketroll. Hva kan vi gjøre nå?"

Benjamin Hægeland

Her er noe av innholdet i kurset:

Elementenes betydning

Visste du at en frodig hage er avhengig av både god jord, nok lys, rett temperatur og passe med vann? Men hva betyr det? I dette kurset har vi viet en hel modul til elementene; jord, lys, luft, og vann. Nettopp for at du skal kunne bruke denne kunnskapen i egen hage.

Form og farge i hagen

Visste du at en vakker hage ofte er resultat av enkle prinsipper knyttet til fargeteori? At kunnskap om harmonerende og komplementære farger kan løfte helhetsinntrykket i hagen din? Og at fokus på form både hos blomstene og bladene kan være like effektfullt å jobbe med som bare fargene? I Hobbygartnerskolens Hagekurs har vi viet to leksjoner til form og farge, nettopp for at du skal kunne velge den fargekombinasjonen du liker best, og løfte helhetsinntrykket ved hjelp av plantenes form.

Plantenes egenskaper

Visste du at en plantes evne til å dekke jorden raskt er den største forutsetningen for en "vedlikeholdsfri" hage? For at plantene skal dekke jorden raskt, er det viktig at de trives. I Hobbygartnerskolens Hagekurs ser vi på hagen fra plantenes ståsted, og forteller deg hvordan du ved hjelp av å ta jord-, lys-, og klimatesten kan finne ut hvilke planter som vil trives i din hage.

Gjøremålene

Det er i denne bolken du finner flest av de tilsvarende beskrivelsene som i YouTube-videoer, hagesaker på nett, hos bloggere og andre. For det er ikke så veldig mange ulike måter å gjøre de enkelte oppgavene på. Hos oss derimot, vil du både få dem beskrevet skriftlig og illustrert med bilder, i tillegg til at vi utover i sesongen vil supplere med videoer som du lett kan finne frem og se på nytt når du trenger dem. Enten du står i hagen eller sitter i sofaen, er de alltid kun et tastetrykk unna. 

Årstidene

"Har dere stengt hagen for i år?", får vi ofte spørsmål om når høsten går mot vinter og de fleste har gått inn for lengst. "Nei, vår hage stenger aldri", svarer vi som sant er. For enten det er sommer eller vinter, vår eller høst, er det alltid noe man kan pusle med i hagen. Og i dette online-kurset vil du få en oversikt fra sesong til sesong hva du bør gjøre og hva du kan gjøre slik at oppgavene ikke hoper seg opp. 

Meld deg på hagekurset i dag!

Ta en sniktitt på innsiden

Leksjonene

Kurset er bygd opp av moduler og leksjoner. Uke for uke går vi gjennom temaer som gir deg en ny forståelse for hvordan det hele henger sammen der ute.  Etter hver leksjon får du en oppgave du kan ta med deg ut i hagen din. På den måten henger teori og praksis tydelig sammen. I tillegg til leksjonene og oppgavene, vil det følge bonusmateriell og sjekklister som du tar i bruk når du trenger dem. Har du lyst å se en leksjon for å se om dette er noe for deg? Klikk på linken under og se leksjonen om ugress. Den kan forhåpentligvis være nyttig for deg, enten du blir med på kurset eller ei.

 

JA, MELD MEG PÅ HAGEKURSET TIL KR 99,-/MND DISMISS MESSAGE

De spiselige plantene

Visste du at mange av våre prydplanter kom til landet som mat- eller medisinplanter? Noen av dem anses som ugress, mens andre de deiligste delikatesser. I Hobbygartnerskolens Hagekurs har vi viet en hel leksjon til det store utvalget av spiselige vekster, og løpende utover sesongen vil vi fylle på med tips til ting du kan safte og sylte, tørke og fryse av det du har i hagen din. For ikke å snakke om alt du kan spise ferskt.

Gjøremålsvideoer

I tillegg til leksjoner som tar deg steg for steg fra bevisstgjøring omkring hva du vil med hagen din, via evaluering av vekstvilkårene, kunnskap om planter og plantekategoriene, inneholder kurset en rekke gjøremålsvideoer. Og flere vil komme etterhvert som sesongene skrider frem. Som denne videoen som viser hvordan du planter frodige sommerkrukker.

 

Ja, meld meg på hagekurset

3-for-1

Visste du at du både får en tettere krydderurt, friske blader til bruk i matlaging og stiklinger som kan bli til en ny plante i en og samme operasjon? Eller "3-for-1" som vi kaller det. Ta for eksempel urten basilikum. Klipp et skudd rett over et bladfeste. Fjern de nederste bladene på de avkuttede stilkene og sett dem i et glass med vann. Plassér glasset lyst, men ikke i direkte sollys. Etter en ukes tid vil du se små røtter tre frem. Når hver av stiklingene har fått flere røtter setter du dem i god jord og vips har du helt nye planter. De bladene du plukket vekk kan du enten bruke i maten direkte, eller du kan tørke dem på lav temperatur i ovnen. Etter få dager vil den planten du høstet fra skyte to nye skudd per stilk, slik at du får en frodigere plante enn den du hadde i utgangspunktet. "3-for-1"-prinsippet gjelder for mange oppgaver i hagen, og i onlinekurset vil du få dem servert på et fat etterhvert som de passer inn i leksjonene.

Hagekanalen

I vår nye Hagekanal viser vi både de filmene vi løpende kjører på FB-live, i tillegg til andre filmer vi lager utover sesongen. Hvis du ikke fikk dem med deg på Facebook, fortvil ikke, for du finner dem enkelt igjen her. Som et eksempel kan du se den filmen som til nå har hatt størst interesse, nemlig filmen om "Skvallerkåldugnad"

<

I dette kurset får du:

 • Et kurs som knytter kunnskap om hage og hagehold, til deg og dine behov, slik at du kan analysere og forme hagen etter dine ønsker og hagens rammebetingelser.
 • En innføring i forhold knyttet til jordsmonn og hagens klima, slik at du kan ta de beste valgene for din hage.
 • Kjennskap til ulike plantetyper og deres egenskaper, slik at du kan skape en frodig hage som passer deg og din familie. 
 • En innføring i de viktigste gjøremålene, slik at du kan utføre dem i egen hage.
 • En rekke enkle og gode tips, slik at du kan redusere arbeidsmengden, spare penger og øke trivselen i hagen din. 
 • Et eget oppgavehefte som du kan ta med ut i hagen slik at du kan utføre kursets oppgaver i egen hage.
 • Et kurs du kan ta så lenge du vil. Når du har lært det du ønsker å lære, kan du enkelt melde deg av inne i kursportalen.
   
Ja, jeg meld meg på hagekurset til kr 149,- per måned

Dette kurset er for deg som ikke bare ønsker å få vite hva du skal gjøre i hagen din, men også hvorfor.

Dine resultater henger sammen med egeninnsatsen!

Ønskeliste og hageplan

Sentralt i onlinekurset er ønskelisten. Din ønskeliste. Og den følger som en rød tråd gjennom hele kurset, ettersom kunnskap underveis vil kunne påvirke hva som står på listen. Og dersom noe legges til, bør det alltid vurderes å trekke noe annet fra. For "less is more", også i hageverden. 

Oppgaver

Etter hver leksjon får du en oppgave du kan ta med deg ut i hagen din. På denne måten henger teori og praksis tydelig sammen. I tillegg til leksjonene og oppgavene, vil det  følge bonusmateriell og sjekklister som du tar i bruk når du trenger dem. 

Tid og penger

En hage tar tid og koster penger. Men hvor mye avhenger både av ditt ambisjonsnivå, men også av oppgavenes størrelse. Vi har derfor laget "Hagens størrelsesguide" for å dele oppgavene inn i mindre enheter; S, M, L og XL. Med denne inndelingen avdekker du hvilke oppgaver som tar mest tid, mens andre oppgaver krever større budsjetter.

Problemer og utfordringer

En hage kommer ikke bare med glede. Den byr på noen utfordringer også. Deriblant uønskede skapninger som ødelegger plantene våre. I Hobbygartnerskolens Hagekurs skal vi se litt nærmere på enkelte av disse, i tillegg til å fortelle deg hvorfor en hage med et naturlig mangfold i stor grad regulerer seg selv.

Herren og Fruen fra Haven

Grunnleggerne av Hobbygartneskolen er Hanne og Erling Slyngstad-Hægeland. I tillegg til å grave i egen hage og fordype seg i det hun kommer over av hagefaglige kilder, har Hanne to års erfaring fra Randesund Hagesenter i Kristiansand. Erling har 30 års fartstid som fotojournalist, blant annet 15 år i Dagbladet. Sammen driver de nettbutikken "Fruen fra Haven" og onlinekursene som går under navnet "Hobbygartnerskolen".

Et annerledes hagekurs

Med et online hagekurs kan du se leksjonene og gjøre oppgavene når det passer deg. Enten det er i bilen mens du venter på at ungene skal bli ferdige på fotballtreningen, om vinteren mens du venter på våren, eller om sommeren. For visste du at høsten er den beste tiden å plante på? Uansett når du ser kurset, så er alt bygget opp stegvis og satt sammen til en rekkefølge der du, sakte men sikkert, blir sjef i egen hage. Dette er helt enkelt starten på en ny måte å tenke hagekurs på. 

Ja, jeg meld meg på hagekurset til kr 149,- per måned

Bonus: Den Lille Krukkeskolen

Som ikke det var nok, så får du nå i juni "Den Lille Krukkeskolen" med som bonus hvis du melder deg på vårt hagekurs. Så rakk du ikke å få med deg lanseringstilbudet i mai, kan du nå i juni få det med deg likevel. 

VERDI KR 1.290,-

Les mer om "Den Lille Krukkeskolen"

PÅMELDING

Vårt hagekurs er lagt opp som en medlemskapsportal. Du har 14 dagers angrefrist, og du kan si opp når du vil.

Medlem

kr 149,-

per måned

Kjøp

Forsøk å se inn i krystallkula

Et frø er sådd ...

... i både bokstavelig og overført betydning. For en hage spirer og gror, enten det er på egenhånd eller i takt med din kunnskap og bevisstgjøring. Med kunnskap om plantene, livet i jorda, og elementenes betydning for resultatet, vil vi i Hobbygartnerskolens Hagekurs geleide deg fra de første nølende spadetakene til du har skapt din frodige drømmehage.

Du får: 

 • Nesten 50 leksjoner fordelt på 6 moduler
 • Sjekklister, bonusmateriell og oppgaver tilpasset leksjonene
 • Tilgang til kursmodulen så lenge du ønsker
 • Tilgang til en lukket Facebook-gruppe med ukentlige spørretimer (begynner 1. juli)
 • Månedlig e-post med inspirasjon til hagens oppgaver for neste måned
 • Egen Hagekanal med tips- og gjøremålsvideoer
 • BONUS: Den Lille Krukkeskole er inkludert i månedsprisen
 • 14 dagers angrefrist

Kampanjepris: kr 149,- per måned 

JA, MELD MEG PÅ HAGEKURSET TIL KR 149,-/MND