Skap din egen drømmehage!

Visste du at en vakker hage ikke begynner hos en hagedesigner eller på et hagesenter? Den begynner i ditt hode.
Å skape den hagen og det hagelivet du drømmer om, er ingen kunst. Men det kan ta litt tid. Og kreve litt kunnskap. Kunnskap du får gjennom Hobbygartnerskolens Grunnkurs!
JA, MELD DEG PÅ GRUNNKURSET I DAG!
 

HOBBYGARTNERSKOLENS GRUNNKURS

Er du en rykende fersk hageeier med liten kunnskap om det som skjer utenfor stuedøren din? Eller har du forsøkt deg litt på egenhånd en stund, men du føler ikke helt at du får det til? Da er dette noe for deg!

Det var der jeg var for snart 30 år siden. Jeg hadde nettopp kjøpt min første bolig med en bitte liten hageflekk, og ante ikke hvor jeg skulle begynne. Så jeg startet med en 10-pakning stemorsblomster. Etter kort tid ble de små plantene til store, fargerike tuer, og med ett var jeg solgt. Jeg ville ha mer og slukte alt jeg kom over av hagestoff.

Det jeg imidlertid ikke forstod den gang, var at man ikke skaper en vakker hage bare ved å kjøpe blomster. Og det har tatt meg tre hager, to års jobbing på hagesenter, utallige bøker, kurs og hageserier for å komme dit jeg er i dag.

Jeg er fremdeles ikke i mål, for blir man først bitt av den såkalte «hagebasillen», da står prosjektene i kø. Den store forskjellen er at jeg i dag vet hva som skal til for å komme dit jeg vil. Og det er den kunnskapen jeg ønsket å dele, da jeg for et par år tilbake fikk idéen om å lage et digitalt hagekurs for nybegynnere.

Siden lansering av den første versjonen av Nybegynnerkurset vårt for et drøyt år tilbake, har jeg lært ekstremt mye om hva hageeiere lurer på. Og når jeg svarer på spørsmålene, ser jeg at jeg sannelig kan ganske mye selv også.

Ikke bare fordi jeg praktisk talt har gått i lære i to år hos gartner Morten Bragdø, men også fordi jeg hver dag leser minimum 30 minutter i en av mine utallige hagebøker og magasiner. 

Jeg elsker å teste ut alt jeg lærer i egen hage. Og de erfaringene jeg gjør, elsker jeg å dele med andre, enten det er via våre Facebook-live sendinger eller leksjoner og spørretimer inne i kursportalen vår. 

Nå har vi børstet støv av vår bestselger "Hobbygartnerskolens Grunnkurs", og du inviteres herved med på en sniktitt på innholdet.

God fornøyelse!

Hilsen 
Hanne Slyngstad-Hægeland
Hobbygartnerskolen

"Hobbygartnerskolen dekker alt fra fotosyntesen til hageplanlegging, farge og stilvalg, samt hvordan du planter og steller busker og blomster"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

Dette lærer du i kurset:

Modul 1 - Deg og hagen din

Den første modulen handler om deg og hagen din. Her ser vi på hvordan du kan bli bevisst på hvilken hage du drømmer om. Vi ser på hvilke utfordringer du har i hagen din og hvilke muligheter som er der. For enhver utfordring har en mulighet.

Du får en rekke tips til hvordan kan du spare både tid og penger i din egen hage, ved å skape den hagen som passer best for deg og din familie.

Modul 2 - Livet i hagen

I den andre modulen ser vi nærmere på livet i hagen. Hva er god jord? Og hvordan får du det i hagen din? Hvilke planter passer i sol, og hvilke passer i skygge? Og hvordan vet du at plantene tåler klimaet i din region?

Hvordan kan du ta vare på hagens medhjelpere, slik at du skaper en sunn og frisk hage? Vi geleider deg gjennom hele "naturfagstimen" på en praktisk måte som gjør det enkelt å ta kunnskapen i bruk i egen hage. 

Modul 3 - Legg en plan

Den tredje modulen hjelper deg til å lage din egen hageplan. Her får du teknikker for å måle opp hagen og forme bruksområdene.

Vi har en hel leksjon om hvordan du kan utnytte en skråning eller hellende tomt, og du får konkrete tips til små grep du kan gjøre for å skape en hage som lever med familien i årene som kommer.

Modul 4 - Lag en planteønskeliste

I den fjerde modulen skal du lage din egen planteliste. Her lærer du hvordan du lager et vakkert blomsterbed, hvilke planter som passer hvor og hvordan du med ulike planter skaper variasjon i hagen.

Du får tips til hvordan du kan jobbe med form og farge, samt hvordan du kan utnytte plantenes ulike egenskaper.

Modul 5 - Hagestell

Sist, men ikke minst, så ser vi i den femte modulen på grunnleggende hagestell. Hvordan utnytte årstidene i hagen og skape en hage som blomstrer fra tidlig vår til sen høst? Hvordan plante ulike planter? Hvordan og når skal du beskjære busker og trær?

Hvilke oppgaver skal gjøres daglig og ukentlig i hagen? Mange av de konkrete oppgavene er også beskrevet i vår Hagekalender, som følger med som bonus til kurset.  

"Det er et lærerikt og lettfattelig kurs, og jeg liker at jeg kan gå tilbake på emner og se gjennom videoene på nytt"

Ann Kjerstin Dybvik, kursdeltager

Og som om dette ikke var nok ...

Bonus 1 - Hvordan lage kjøkkenhage (verdi kr 990,-)

Ønsker du å lage en kjøkkenhage, men du vet ikke hvor du skal starte? Kanskje vet du ikke hvor i hagen  kjøkkenhagen bør ligge? Hvilke planter skal du dyrke? Og hvilke utfordringer kan du støte på?

I tillegg til dette gir vi deg tips til hvordan du kan bruke det du dyrker, enten det skal tørkes, fryses, saftes eller syltes. 

 

Bonus 2 - Hagekalenderen (verdi kr 1.290,-)

En av de store utfordringene for nybegynnere i hagen, er å vite hva man skal gjøre når. I vår hagekalender deler vi året opp i 12 mini-sesonger, fra tidlig vår til sen vinter. Dette er en hagekalender som kan brukes av alle, uavhengig av hvor du bor i landet. 

I tillegg til gjøremålstips fra sesong til sesong, får du en sjekkliste for hver sesong, sånn at du enkelt holder oversikten på hva du skal gjøre. 

Bonus 3 - Den Lille Krukkeskolen (verdi kr 1.290,-)

I dette minikurset lærer du alt du trenger å vite slik at du kan skape frodige krukker som holder lenge. Enten du bruker krukker til å skape blikkfang i hagen din, du bruker dem i kjøkkenhagen eller de pynter opp i et inngangsparti, vil dette minikurset lære deg å skape vakre krukker slik at du kan løfte hagens helhetlige uttrykk.

"Gjennom sine grundige kursmoduler har Hanne dratt meg inn i en hageverden som tenker annerledes enn ukeblader og hagebøker gjør"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

Hvordan fungerer kurset?

Hobbygartnerskolens Grunnkurs er et digitalt hagekurs hvor du kan se leksjonene og gjøre oppgavene når det passer deg.

Når du melder deg på åpnes første modul. Deretter åpnes de påfølgende modulene med en ukes mellomrom.

En gang i måneden har vi live spørretime på Zoom. Da kan du stille alle de spørsmålene du har relatert kurset og få svar på direkten. 

Etter at alle modulene er åpnet har du et helt års tilgang til kurset, sånn at du kan gå tilbake og se leksjonene så mange ganger du vil. Da vil også spørretimene ligge som en egen modul, sånn at du kan få oppfrisket spørsmål og svar når det passer deg.

MELD DEG PÅ NÅ!

Meld deg på Hobbygartnerskolens Grunnkurs nå.

I dette kurset får du:

 • Du får et redskap som hjelper deg å skape den lettstelte hagen du drømmer om, og som gjør at du sparer tid og penger!
 • Du lærer hvordan du kan jobbe på lag med naturen, slik at du skaper en sunn og frisk hage, og finner rett plante til rett plass på første forsøk!
 • Du lærer hvordan du lager din egen hageplan slik at du former de ulike bruksområdene i hagen, så hagen passer din familie og alle har lyst å bruke den!
 • Du lærer hvordan du lager en planteplan slik at du kan skape vakre og frodige blomsterbed med planter som vil trives i din hage, og som blomstrer fra tidlig vår til sen høst!
 • Du lærer om grunnleggende hagestell, slik at du kan fordele oppgavene utover året og hagearbeidet blir mer glede enn stress.

"Hanne forklarer slik at det er lett å ta det til seg."

Ann Kjerstin Dybvik, kursdeltager

GRUNNLEGGENDE KUNNSKAP:

Jordsmonn og klima

Visste du at det finnes flere milliarder mikroorganismer per gram jord? Og at måten du behandler dem på har betydning for hvor fin hagen din blir? I dette online-kurset forteller vi deg ikke bare hva du kan gjøre i egen hage, men også hvorfor.

Planter og egenskaper

Visste du at planter stort sett er bygd opp på samme måte? Og at de har hver sine egenskaper som du kan utnytte i din hage? I Hobbygartnerskolens Grunnkurs får du grunnleggende plantekunnskap slik at du kan velge de riktige plantene til hagen din.

Gjøremålene

Visste du at mange av gjøremålene i hagen verken er vanskelige eller spesielt tidkrevende? Og at mange av dem slår flere fluer i en smekk? Med grunnleggende plantekunnskap vil du lettere forstå både hvorfor, hvordan og når hagens oppgaver skal utføres.

"Skulle jeg gi kurset og oppfølgingen terningkast, så må det bli terningkast seks"

Berit Schau, kursdeltager

"Dette er kurset for deg som ikke bare ønsker å få vite hva du skal gjøre i hagen din, men også hvorfor." Hanne Slyngstad-Hægeland

Dette kurset passer for deg som:

 • har flyttet inn i nytt hus og fått hage for første gang.
 • synes det er litt gøy med hage, men som sliter med å sette ditt preg på egen hage.
 • har lyst på grunnleggende kunnskap, enten du er nybegynner eller litt erfaren, uavhengig av hvor i landet du bor.
 • har lyst å dyrke ting du kan høste av, enten det er å lage dine egne buketter av snittblomster, eller bringebær til sommerkakene.
 • har lyst å få barna med på flere ting i hagen.

Dette kurset passer ikke for deg som:

 • mener du kan nok om hage som det er og ikke ønsker å lære noe nytt.
 • synes alt som har med hage å gjøre er tidkrevende og kjedelig.
 • synes det høres overveldende ut.
 • ikke er opptatt av kortreiste miljøtiltak og organisk hagedrift.

"Jeg anbefaler på det varmeste andre hageeiere å melde seg på kurset. Her er det mange miljømessige, nyttige og både tids- og pengebesparende tips og råd."

Berit Schau, kursdeltager

Om oss

Grunnleggerne av Hobbygartneskolen er Hanne og Erling Slyngstad-Hægeland. I tillegg til å grave i egen hage og fordype seg i det hun kommer over av hagefaglige kilder, har Hanne to års erfaring fra Randesund Hagesenter i Kristiansand. Erling har 30 års fartstid som fotojournalist, blant annet 15 år i Dagbladet. Sammen driver de nettbutikken "Fruen fra Haven" og onlinekursene som går under navnet "Hobbygartnerskolen".

"Det var da jeg meldte meg på onlinekurset til Hobbygartnerskolen at jeg begynte å jobbe systematisk med hagedrømmen."

Berit Schau, kursdeltager

MELD DEG PÅ NÅ!

Meld deg på nå og få kurset, inklusive alle bonusene, til KUN kr 3.990,- (normalpris er kr 5.490,- og bonusene har en verdi i seg selv på kr 3.570,-). Men skulle det vise seg at kurset vårt ikke er noe for deg, har du 14 dagers angrefrist fra kursstart.

En betaling

kr 3.990,-

(Normalpris kr 5.490,-)

 • 50 leksjoner fordelt på 5 moduler
 • En modul per uke i 5 uker
 • Sjekklister og oppgaver tilpasset leksjonene
 • Tilgang til en lukket Facebook-gruppe
 • Spørretime en gang i måneden
 • BONUS 1: Lær å lage din egen kjøkkenhage (verdi kr 990,-)
 • BONUS 2: Egen hagekalender med sesongbaserte gjøremål (over 45 filmer/verdi kr 1.290,-)
 • BONUS 3: Minikurset "Den Lille Krukkeskolen" (verdi kr 1.290,-)
 • 14 dagers angrefrist
 • 3 års tilgang til kursportalen
MELD DEG PÅ NÅ!

Fire avdrag

kr 1.075,-

(Normalpris kr 1.450,- per avdrag)

 • 50 leksjoner fordelt på 5 moduler
 • En modul per uke i 5 uker
 • Sjekklister og oppgaver tilpasset leksjonene
 • Tilgang til en lukket Facebook-gruppe
 • Spørretime en gang i måneden
 • BONUS 1: Lær å lage din egen kjøkkenhage (verdi kr 990,-)
 • BONUS 2: Egen hagekalender med sesongbaserte gjøremål (over 45 filmer/verdi kr 1.290,-)
 • BONUS 3: Minikurset "Den Lille Krukkeskolen" (verdi kr 1.290,-)
 • 14 dagers angrefrist
 • 3 års tilgang til kursportalen
MELD DEG PÅ NÅ!

"Hagekurset til Hobbygartnerskolen har blitt mitt nye oppslagsverk når jeg trenger tips og råd"

Nina Bakken Bye, kursdeltager

Kontakt oss

Er det noe du lurer på? Send oss en e-post, så svarer vi så fort vi kan!