Lær å skape hyggelige hagerom

Drømmer du om å skape en vakker hage, med gode og funksjonelle rom, som innbyr til hyggelig samvær med venner og familie, og som blomstrer fra tidlig vår til sen høst? Men så mangler du en helhetlig, gjennomførbar plan og du aner ikke hvor du skal begynne?

Spesialtilbud: kr 2.490,- inkl. tre mnd. medlemskap (verdi kr. 5.115,-)

Det vet vi. Men før vi svarer deg på det har vi noen spørsmål til deg: Hvem er DU? Hva tenker du på? Hva irriterer du deg over? Hva drømmer du om? Og hva har dette med hagen din å gjøre?

Hvis du har prøvd deg på å planlegge en hage, er vår antagelse at du kjenner deg igjen i en eller flere av disse scenarioene:

Den optimistiske og håpefulle: – Jeg vet akkurat hvordan drømmehagen min skal bli; litt sånn som Fredrik og Line har, så deilig hage! – Tenk så fint det hadde vært med egen kjøkkenhage. For ikke å snakke om drivhus ... sukk! – En mer funksjonell inndeling hadde vært topp, særlig med bedre plass til utemøbler og kanskje en frodig pergola!

Den irriterte: – Jeg er så sykt lei av de pjuskete solbærbuskene og at jeg må luke skvallerkål fra blomsterbedene hele sommeren. – Hvorfor har jeg ikke plass til drivhus, jeg som har et mål tomt? – Jeg vil ha mer lys og luft, tror jeg aldri kommer til å trives her! – Hele hagen er et eneste stort villniss! – Terrassen er helt feil plassert, fliser i føttene får man også!! Hvorfor kjøpte jeg dette huset med en så håpløs hage?

Den slitne og resignerte: – Jeg orker ikke flytte nå, det er for praktisk med kort vei til jobben. Vi finner aldri et nytt sted med min drømmehage, kun om vi legger inn de to millionene vi ikke har. Jeg skulle så gjerne brukt hagedesigner, men det får bli senere, for jeg har verken tid eller penger nå. Jeg kjøper noen nye solstoler i stedet og kanskje nye krukker jeg kan pynte med noen blomster fra senteret.

Den løsningsorienterte: – Nå har jeg fått nok av den stikkete berberishekken. Jeg klipper den ned i kveld, for da kan jo ikke mannen si nei. Da MÅ vi jo gjøre noe nytt i den delen av hagen! – Vi fikser litt på den stusselige plenen og planter noen busker som jeg kjøper på vei hjem fra jobben, det var jo salg på Plantasjen- da har jeg råd til dobbelt så mange som jeg hadde tenkt å kjøpe!

Kjenner du deg igjen i en eller flere av disse typene? Da skal du lese videre, for da har vi noe for deg!

Vårt mål er å vise deg at ...:

 1. ... du ikke trenger å vente til du har to millioner på bok og nedbetalt studielån før du lager en hageplan.
 2. ... du ikke trenger å vite akkurat hvordan du vil ha det, bare tenke gjennom hvordan du har lyst til å leve i hagen din.
 3. ... du absolutt ikke trenger å flytte for å få en fin hage, kanskje en konkret plan og litt inspirasjon til hvordan det kan bli, kan gjøre at du har lyst til å bli boende i lang tid.
 4. ... den løsningsorienterte deg kan ofte være din hages verste fiende, selv om det virker tilsynelatende motsatt! 

 

Lær å lage en helhetlig hage!

Ved å legge en helhetlig plan for hagen din, enten det er en liten rekkehushage, en stor eneboligtomt eller til og med den lille flekken på hytta, vil du få en handlingsplan du kan følge.

Uansett om planen din for det neste halvåret er å sette opp drivhus, bygge ny terrasse og plante en hekk, eller kanskje bare prøve deg på en liten urtehage, vil det å ha en helhetlig hageplan å forholde seg til gjøre deg komfortabel med valgene du tar. Det vil også hindre dyre impulskjøp og skippertak.

Den løsningsorienterte hageplanleggeren er den som oftest går i den siste fellen. Den får kanskje gjort mer enn de andre typene, men tar gjerne dyre valg som hindrer gode løsninger i ettertid. Har du kjøpt flere busker enn du har klart å plante noen gang? Eller plantet noe litt på måfå som ikke overlevde vinteren? Vi også, før vi lærte kunsten å planlegge godt.

Vårt spørsmål til deg er nå; med mindre du kun har planlagt en enslig ripsbusk som investering de nærmeste 20 årene, har du ikke lyst til å være med på å lage en plan for hagen din? En slagplan du kan bruke for å skape en optimal hage, helt ut i fra dine forutsetninger, tilpasset ditt budsjett? Som passer til akkurat deg, akkurat der du er, akkurat nå?

Vi tre, Henriette, Nina og Hanne, har samlet all vår kompetanse i et intensivt kurs hvor du på fire kvelder lærer å legge en plan slik at du steg for steg jobber deg nærmere drømmehagen.

I denne planen ivaretar vi drømmene til optimisten, løser utfordringene til den irriterte, bruker mulighetene til den resignerte og gjennomføringsevnen til den løsningsorienterte i ett og samme kurs.

Vi starter tirsdag 31. mars kl. 20.00 og holder på i ca. en time per kurskveld. 

Spesialtilbud: kr 2.490,- inkl. tre mnd. medlemskap (verdi kr. 5.115,-)

«Et riktig bra kurs for alle som planlegger eller drømmer om å bygge hus eller gjøre noe med hagen sin. Her får man et helhetlig og tverrfaglig kurs som virkelig tar deg med fra start til mål, uavhengig om du allerede er hobbygartner eller om du aldri har tatt i en plante.» 

Mette Maya Sverdrup, kursdeltager

I dette kurset lærer du:

 • En metode som hjelper deg å samle drømmer, tanker og inspirasjon, slik at du får en konkret behovsanalyse å jobbe videre med når du skal forme de hagerommene som hele familien har lyst å bruke.

 • En måte å lage en situasjonsplan basert på din hages faktiske forhold, slik at du unngår å skape urealistiske "luftslott" som ikke vil fungere.

 • Hvordan du kombinerer drøm og virkelighet, slik at du klarer å lage et konkret skisseforslag og blir din egen hagearkitekt!

 • Hvordan du legger en plan for gjennomføring, slik at du med trygghet kan jobbe stegvis med den helhetlige hagen.

Spesialtilbud: kr 2.490,- inkl. tre mnd. medlemskap (verdi kr. 5.115,-)

"Må ærlig innrømme at det skulle én setning til for å knekke koden; Å flytte fokus fra blomstene over til rom og helhet. Genialt!"

Marianne Djuvik, kursdeltager

KURSINNHOLD:

🌼  MODUL 1, tirsdag 31. mars kl. 20.00: 

Lær hvordan du kan samle drømmer, tanker og inspirasjon, slik at du får en konkret behovsanalyse å jobbe videre med i modul 3 og 4.

🌼  MODUL 2, tirsdag 14. april kl. 20.00:

Lær hvordan du lager en situasjonsplan basert på din hages faktiske forhold, slik at du unngår å skape urealistiske "luftslott" som ikke vil fungere.

🌼  MODUL 3, tirsdag 21. april kl. 20.00:

Lær hvordan du kombinerer drøm og virkelighet, slik at du klarer å lage et konkret skisseforslag og blir din egen hagearkitekt!

🌼  MODUL 4, tirsdag 28. april kl. 20.00: 

Lær hvordan du legger en plan for gjennomføring, slik at du med trygghet kan jobbe stegvis med den helhetlige hagen

🌼  BONUS, tirsdag 19. mai kl. 20.00: 

Å forme en hageplan tar tid, og det dukker gjerne opp en rekke spørsmål underveis i prosessen. Derfor setter vi opp en bonus-spørretime hvor du kan få svar på det du lurer på.

Spesialtilbud: kr 2.490,- inkl. tre mnd. medlemskap (verdi kr. 5.115,-)

«Engasjerende, dyktige og profesjonelle kursholdere, med smittende godt humør.»

Grete Nergaard, kursdeltager

MEDLEMSPORTAL:

✅ Månedlige spørretimer med gartner, slik at du kan få faglige svar på det du lurer på.

✅ Intervjuer med fagfolk og andre dedikerte hagefolk, slik at du kan få inspirasjon og kunnskap av folk som har erfaring.

Jevnlig påfyll av innhold i portalen, slik at du får den kunnskapen du trenger for å realisere din hagedrøm.

✅ Ukentlig mail med inspirasjon og tips til konkrete gjøremål, slik at du vet hva du skal gjøre i de ulike sesongene

✅ Tilgang til vår innholdsrike kursportal med Hobbygartnerskolens Grunnkurs og en rekke temabaserte minikurs, slik at du kan se leksjoner og videoer når det passer deg.

Spesialtilbud: kr 2.490,- inkl. tre mnd. medlemskap (verdi kr. 5.115,-)

«Hobbygartnerskolen og Fin strek har gjennom god og folkelig formidling, bidratt til å bryte ned et stort og uoverkommelig prosjekt, til små håndterbare deler. Veien til Drømmehagen har åpnet seg!»

Marianne Djuvik, kursdeltager

Om oss

Hanne Slyngstad-Hægeland, hageentusiast og grunnlegger av Hobbygartnerskolen.

Henriette Solum Pettersen, anleggsgartner og hagedesigner.

Nina Klungsøyr, arkitekt i Fin strek og frilansjournalist for interiør-og hagemagasiner.

Vi er tre damer som alle er lidenskapelig opptatt av å hjelpe folk til å skape gode rom å være i, enten det er inne eller ute.

"Tusen takk for et kjempekurs. Jeg har lært så mye om hvordan jeg kan jobbe systematisk med hage. Og hvordan jeg kan komme i mål på en økonomisk god måte. Terningkast 6 til dere. Anbefales på det varmeste."

Berit Schau, kursdeltager

Dette lærer du i hageplankurset:

MODUL 1 - Hagedrømmen

 • Lær hvordan du lager en behovsanalyse basert på din families drømmer og behov, slik at du skaper en hage hele familien har lyst å bruke.
 • Lær hvordan du finner din egen hagestil, slik at du sparer tid og penger ved å ta de rette valgene tidlig i prosessen.
 • Lær hvordan du systematiserer tanker og drømmer, slik at du samler ideene over tid og har de klare til planen.
 • Lær hva som menes med et hagerom og hvordan du kan skape de rommene du vil trives med.

Dato: tirsdag 31. mars kl. 20.00 - 21.00

MODUL 2 - Eksisterende situasjon

 • Lær hvorfor det er viktig å kartlegge eksisterende situasjon i en plan og jobbe i riktig målestokk og hvordan du måler opp hagen.
 • Lær om adkomst og bevegelsesmønstre, slik at du skaper en hage som er god å være i og funksjonell å bruke.
 • Lær hvordan du kan jobbe med hagens mikroklima, slik at du planlegger en hage som vil fungere akkurat der du bor.
 • Lær hvilke lover og regler som er viktige for deg som hageeier, slik at du unngår problemer med naboer og myndigheter på et senere tidspunkt.

Dato: tirsdag 14. april kl. 20.00-21.00

MODUL 3 - Ny situasjon

 • Lær hvordan du samkjører modul 1 og 2, slik at du får til å kombinere drøm og virkelighet!
 • Lær hvordan du bruker skisseboka til å skape en konkret arbeidstegning, slik at det du planlegger kommer på riktig sted i hagen.
 • Lær om hvorfor sammenheng mellom hagen og boligen din er viktig, slik at du skaper hagerom som blir en utvidelse av huset ditt.
 • Lær hvordan arkitekten, gartneren og hageentusiasten jobber med sine egne hager, slik at du blir trygg på at du kan gjøre dette selv.

Dato: tirsdag 21. april kl. 20.00-21.00

MODUL 4 - Fullfør hageplanen

 • Lær hvordan du legger en plan for gjennomføring, slik at du med trygghet kan jobbe trinnvis og lag på lag med den helhetlige hagen.
 • Lær hvordan du lager et godt budsjett til de ulike fasene, slik at det blir overkommelig både tidsmessig og økonomisk.
 • Lær hvordan du lager en planteliste tilpasset hagens mikroklima, slik at du skaper en hage som blomstrer fra tidlig vår til sen høst.
 • Lær hva du kan gjøre i de ulike sesongene, slik at du utnytter alle årstidene i hagen.

Dato: tirsdag 28. april kl. 20.00-21.00

BONUS - Spørsmål og svar

Å forme en hage tar tid, og det dukker gjerne opp en rekke spørsmål underveis i prosessen. Derfor setter vi opp en bonus-spørretime hvor du kan få svar på det du lurer på.

Dato: tirsdag 19. mai kl. 20.00-21.00

Feng Shui

Feng Shui er en flere tusen år gammel kinesisk metode som brukes til å skape god energi og flyt i hus og hage. Feng shui betyr vind og vann og er en studie av hvordan naturen påvirker oss. En viktig del av denne læren handler om sammenhengen mellom ute og inne og hvordan gode hagerom påvirker hjemmet ditt. Nina har tatt mange kurs i Feng Shui og bruker metoden mye som arkitekt for å skape gode hjem og hager for kundene sine i Fin strek. Dette er ikke et kurs i hage-fengshui, men dersom du vil kan du i løpet av kurset få gode råd om hvordan du kan ta metoden i bruk i din egen hage, både med farger, blomstervalg og planlegging av de ulike delene av tomten.

Dette inneholder medlemskapet:

Månedlige spørretimer

Hver måned går Henriette og Hanne live på Zoom og svarer på spørsmål som er kommet inn. Vi kombinerer ofte spørsmålene til enkelte temaer, slik at timene blir en kombinasjon av leksjon og spørretime.

Ukentlige hagetips

En av de tingene våre medlemmer sier de setter mest pris på, er de korte inspirasjonsvideoene hvor Hanne tar opp ulike ting fra sesong til sesong. Derfor lager vi nye filmer gjennom hele sesongen slik at du skal få påfyll av ny kunnskap og inspirasjon fra uke til uke.

Intervjuer

I "Hobbygartnerskolens Hagehjørne", intervjuer vi fagfolk innenfor gartnerfaget, blomsterbinderi eller hagedesign, i tillegg til hageglade hobbygartnere som brenner for ulike ting i hagene sine. 

Lukket Facebook-gruppe

I tillegg til kurs- og medlemsportalen, har vi en egen lukket Facebook-gruppe. Her deler vi nyttig innhold for medlemmene våre, som blant annet livesendinger og andre inspirasjonsfilmer. 

Gruppen er også til for at våre medlemmer enkelt kan dele sine suksesser og utfordringer i hagen, samt stille spørsmål og få svar fra oss og de andre i gruppen. 

Innholdsrik hagekurs-portal 

I Hobbygartnerskolens Medlemsportal finner du vårt innholdsrike grunnkurs som hjelper deg i gang med prosjekter i hagen din. 

I tillegg til Grunnkurset har vi en rekke temabaserte minikurs, slik at du kan fordype deg i ett tema om gangen. 

Summen av innholdet i denne kursportalen gir deg den kunnskapen du trenger for å komme i gang i egen hage.

"Hobbygartnerskolen har gjort at eg har gått fra å være ein litt usikker amatør i hagen, til å bli ein ein trygg og god hobbygartner."

Marianne H. Vik, om Hobbygartnerskolen

Støttefunksjoner:

Hobbygartnerskolens digitale Hagekalender 

En av de store utfordringene for nybegynnere i hagen, er å vite hva man skal gjøre når. I vår hagekalender deler vi året opp i 12 mini-sesonger, fra tidlig vår til sen vinter. Dette er en hagekalender som kan brukes av alle, uavhengig av hvor du bor i landet. 

Sjekklister, plantelister, m. m.

I tillegg har vi en rekke sjekklister, plantelister, og annet støttemateriell som hjelper deg i hagen din. Noen har utfordringer med skadedyr, andre opplever for lite blomstring. Noen ønsker mer struktur i hagen sin, og mange av disse utfordringene kan du gjøre noe med ved hjelp av litt planlegging. 

I vårt medlemskap hjelper vi deg i denne planleggingen, blant annet ved hjelp av en del støttemateriell som du kan hente frem ved behov.

MELD DEG PÅ NÅ!

Fire kvelder i vår, fra og med tirsdag 31. mars holder Henriette, Nina og Hanne live leksjoner slik at du kan stille spørsmål og få svar underveis i kurset. Det eneste du trenger for å være med er en digital enhet og et godt nett. Ved påmelding får du tilsendt en link til programmet Zoom hvor leksjonene holdes. Det tas opptak av leksjonene, og du får tilgang til disse i et helt år slik at du kan se dem på nytt så mange ganger du ønsker.

Spesialtilbud: kr 2.490,- inkl. tre mnd. medlemskap (verdi kr. 5.115,-)

Dette passer for deg som:

 • ... vet hvordan drømmehagen skal bli, men ikke aner hvordan du skal komme deg dit
 • ... har prøvd deg en stund på egenhånd, men så blir det ikke helt slik du så for deg
 • ... som er lei av et uterom som ikke passer for deg og din familie
 • ... som tenker at du ikke har råd til å gjøre noe som helst, fordi alt som har med hage å gjøre er så dyrt

Dette passer ikke for deg som:

 • ... er fornøyd med hagen slik den er i dag.

 • ... allerede har en plan å jobbe etter og som er i god gang.

 • ... tenker at en plan ikke er nødvendig fordi du er fornøyd med å pusle litt her og litt der.

 • ... synes alt med hage er dyrt, og du skal i alle fall ikke kaste bort penger på en plan.

"Kurset har definitivt innfridd forventningene. Jeg er nå i stand til å bryte ned et stort og overveldene prosjekt, til mindre deler. Tenke helhet og jobbe meg sakte, men sikkert mot Drømmehagen!”

Marianne Djuvik, kursdeltager

Hvordan fungerer et digitalt kurs- og medlemskap?

Hobbygartnerskolens kurs- og medlemsportal består av tre elementer; digitale kurs, livesendinger og ulike støttefunksjoner.

Det eneste du trenger for å følge kurset er en digital enhet (PC, nettbrett, mobil) og nettilgang (wifi eller 4G).

Du har tilgang til alt innhold så lenge du er medlem, og du finner link til innholdet fra medlemssiden. 

Oppgaver og annet kursmateriell er nedlastbart, slik at du kan lagre dette på din egen datamaskin og bygge opp din egen personlige hagebok etterhvert som du jobber deg gjennom portalen.

Spesialtilbud: kr 2.490,- inkl. tre mnd. medlemskap (verdi kr. 5.115,-)

"Den største nytten må være hvordan man går frem for å tegne på kartet, registrere egen tomt mht. sol, skygge, og terreng. Og så sette det opp mot drømmene i "verb"-oppgaven."

Mette-Maya Sverdrup, kursdeltager

"Endelig skal hagen min få den kjærlighet den fortjener!"

Nina flyttet til Nesodden for snart fire år siden og overtok en hage som hadde vært høyt elsket av dens tidligere eier.

"Den var som den hemmelige hagen, full av spennende rom, gamle epletrær, bambus, pilekratt og digre klatreroser", sier Nina som forteller at hagen var halve grunnen til at de kjøpte huset. "Egentlig hadde jeg ikke tenkt å endre på noe som helst," sier hun, men de kjente likevel etterhvert et behov for å åpne litt opp og skape litt større rom med plass til barn, fotball og trampoline. Dessuten skapte trær og busker for mye skygge for oss som er en virkelig sol-elskende familie.

"Litt på måfå startet jeg dermed å flytte rundt på planter og felte noen trær," sier Nina som bekrefter at det ble mer eller mindre vellykket. "Selv om jeg hadde en plan følte jeg likevel at jeg ødela hagen jeg hadde forelsket meg i. Jeg kjøpte for mange busker på salg jeg ikke hadde tid til å få i jorden før frosten kom, plantet bambus som ikke overlevde en altfor tørr sommer, flyttet på pilekratt som visnet og døde, og ble mer og mer fortvilet."

Hun ble derfor kjempeglad da hun kom over Hobbygartnerskolen og vårt grunnkurs. "Gjennom kurset oppdaget jeg at Hanne ga mange av de samme rådene jeg selv ga mine kunder som arkitekt i Fin strek, og at metoden jeg har utviklet for å hjelpe kundene mine med å skape gode planløsninger tilpasset personlighet og livsstil, selvfølgelig også kan brukes i hagen," sier Nina som innså at det ikke holder med en hageplan om man ikke har hagekunnskap.

Og selv om du får en gartner til å anlegge en hage for deg er det fortsatt du som må ivareta den. På den andre siden blir hagekunnskap uten en god plan å jobbe etter, lett overveldende uten at det tar deg til målet. Det er dette vi tar på alvor i dette fire-ukers hageplankurset som starter tirsdag 31. mars.

I dette kurset får du nemlig Fin streks metode for god planlegging, vi viser deg hvordan du skaper en inspirerende plan, samtidig som du får fantastisk påfyll fra Hobbygartnerskolens enorme kunsskapsbank og masse gode råd fra anleggsgartner Henriette om hvordan du skal gjennomføre planen.

"Det kommer rett og slett til å bli ekstremt gøy, og akkurat like spennende og nyttig for meg som det blir for deg!" sier Nina og utbryter;  "Endelig skal hagen min få den kjærlighet den fortjener!"

 

Spesialtilbud: kr 2.490,- inkl. tre mnd. medlemskap (verdi kr. 5.115,-)

"Jeg vil absolutt anbefale kurset til andre fordi dere sitter på så mye kunnskap om hage og design. Hvor kan man ellers finne den?" 

Grete Nergaard, kursdeltager

Spørsmål og svar

I en evaluering for litt siden sa en kursdeltager; «Jeg skulle ønske jeg hadde tatt dette kurset da jeg fikk min første hage for 25 år siden», og andre melder tilbake at de ser på hagene sine med helt nye øyne etter at de har vært gjennom kurset vårt. Grunnen til det er at du både lærer det grunnleggende om livet i hagen, samtidig som du får kunnskap om hagedesign og utnyttelse av hele hagen.

Ja, dette passer absolutt for deg. Med dette kurset får du grunnleggende hagekunnskap som du kan ta med deg i all din tid som hageeier. Du slipper å gjøre alle nybegynnerfeilene, og sparer deg selv for både tid og penger ved at du gjør ting i riktig rekkefølge og finner rett plante til rett plass på første forsøk.

Det finnes mange ulike hagestiler, alt fra romantisk cotttage style til formal japansk stil. I dette kurset viser vi deg hvordan du ved å tidlig bestemme deg for valg av stil kan bruke dette til å lage hageplanen som passer akkurat for deg.  

Ja, dette kurset tar utgangspunkt i deg og din hage, uavhengig av størrelse. Det handler om hva du vil bruke hagen din til og hvordan du kan utnytte det uterommet du har best mulig. Derfor passer det både for store og små hager.

Ja, på lik linje som ovenfor, så tar dette kurset utgangspunkt i deg og hagen din uavhengig av hvor du bor. Kunnskap om naturen, hagedesign og plantelære er like aktuelt i nord som i sør, og kurset er tilrettelagt på en måte som gjør at du lærer blant annet hvordan du skal finne planter som passer i din hage.

Lær å planlegge din egen drømmehage!

Meld deg på og få både livekurs i hageplanlegging og tre måneders medlemskap. Det er ingen bindingstid, men etter de tre månedene som er inkludert i kursavgiften, løper medlemskapet med kr 375,- per måned til du sier det opp.

kr 2.490,-

inkl. tre måneders medlemskap

Kurset inneholder:

 • Fire ukers kurs i hageplanlegging
 • Oppstart i 31. mars 2020
 • Egen portal med opptak av leksjonene
 • Oppgavehefte til hver leksjon
 • Tilgang til kursportalen i et helt år

Medlemskapet inneholder:

 • Månedlige spørretimer med faglært gartner
 • Månedlige intervjuer med fagfolk og andre hagefolk
 • Månedlig tema med både påfyll av nytt innhold og link til allerede eksisterende materiell
 • Ukens hagetips på mail
 • Innholdsrik portal: 
  - Hobbygartnerskolens Grunnkurs
  - Hobbygartnerskolens Hagekalender
  - Hobbygartnerskolens 
  Hagekanal
  - Den Lille Krukkeskolen
  - Den Lille Såskolen
  - Den Lille Kompostskolen
  - Den Lille Beskjæringsskolen
  - Den Lille Planteformerings-skolen

14 dagers angrefrist
iht. angrerettloven

MELD DEG PÅ I DAG!

Kontakt oss

Er det noe du lurer på? Send oss en e-post, så svarer vi så fort vi kan!

Close

Sett deg på venteliste til vinterens kurs 

Registrer deg med navn og e-postadresse for å sette deg på venteliste til vinterens kurs i hageplanlegging og motta nyhetsbrev fra Hobbygartnerskolen.